Oost NL

Servitization: Service van kostenpost naar moneymaker

Op dinsdag 29 januari 2019 organiseert Oost NL de workshop Servitization: Service van kostenpost naar moneymaker. In een interactief middagprogramma bespreken we de kansen en uitdagingen die Servitization biedt voor mkb-ondernemers binnen de maakindustrie. Servitization is het proces waarbij dienstverlening een steeds grotere rol krijgt in de businessmodellen van bedrijven. Ontzorging wordt daarmee de nieuwe standaard. ***update 18/01/2019: De workshop zit vol. Er is helaas geen plek meer voor nieuwe aanmeldingen.***
serv

Tijdens de bijeenkomst spreken we met drie experts op het gebied van Servitization:

  • Arjan Ester van Aebi Schmidt spreekt over de manier waarop Aebi Schmidt van het verkopen van sneeuwmaterieel naar een succesvolle dienstverlener van ijsvrije wegen is getransformeerd.
  • Martijn Veerman van Alkondor vertelt over de weg die Alkondor aflegt naar de ontwikkeling van slimme en dynamische gevels, die hun eigen onderhoud voorspellen en waarbij gebruik wordt gemaakt van sensoriek, kunstmatige intelligentie en drones.
  • Frank Marks van Praetimus geeft een presentatie over zijn Model-fases service en laat zien hoe je de transformatie van producent naar dienstverlener het beste vorm kunt geven.  

Meld je aan

 

De workshop biedt stof tot nadenken en zet aan tot gerichte actie naar Servitization. Tijdens de bijeenkomst is er volop ruimte voor interactie met de sprekers. Ook worden verschillende subsidiemogelijkheden toegelicht. 

Inschrijven kan door een e-mail te sturen aan judy [dot] deleeuw [at] oostnl [dot] nl. Aanmelden kan tot 25 januari 2019.