Oost NL

Resultaten De Groeiversneller: ruim 2.300 ontwikkelplannen ingediend door Gelderse mkb-bedrijven

Het programma De Groeiversneller helpt Gelderse mkb-ondernemers die een bijdrage leveren aan een van de maatschappelijke uitdagingen met kennis, financiering en toegang tot een netwerk met andere bedrijven en experts. De Provincie Gelderland financiert het programma om de Gelderse economie duurzaam te versterken, de werkgelegenheid te vergroten en een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Sinds de start van het programma zijn er 2375 ontwikkelplannen ontvangen en besproken, 1185 vouchers toegekend en 1400 experts ingehuurd.

DGV - Infographic 2021 (def).png

Bekijk het complete overzicht in deze infographic.

Gelderse ondernemers maken het verschil

Achter deze cijfers schuilen de verhalen van ondernemers, die met de Groeiversneller een volgende stap hebben kunnen zetten. Kolmer Elektromotoren uit Putten liet de interne processen analyseren voor een soepele verhuizing naar een ‘nul-energie-pand’. ARNE B.V. uit Nijmegen gebruikte de groeivoucher om juridische expertise in te winnen voor de verdere ontwikkeling van hun technologie ter ondersteuning van artsen op de neonatologie-afdeling. En Studentvoordocent BV ontwikkelde een onboardingsprogramma voor nieuwe studentondersteuners, die onderwijsinstellingen tijdens de coronapandemie hielpen bij het aanbieden van thuisonderwijs.

Lees deze en meer verhalen in dit online magazine.

Succesvolle introductie financieringsanalyse

Sinds afgelopen jaar kunnen Gelderse ondernemers via de Groeiversneller een financieringsanalyse aanvragen. In 2021 zijn er 33 financieringsaanvragen begeleid naar onder andere het Marktfonds Shift, de Rabobank Innovatielening, het Startup Fonds Gelderland en verschillende EU-fondsen.

In een adviestraject leggen experts van Oost NL in samenspraak met de ondernemer de financieringsbehoefte bloot. In het advies wordt rekening gehouden met de sector, de noodzakelijke vervolginvesteringen, de levensfase, kennisbehoefte, de huidige financieringsstructuur en de terugbetaalcapaciteit. Oost NL is bekend met publieke en private financieringsmogelijkheden en is hierbij een onafhankelijk adviseur.

Vooruitblik

Ook dit jaar organiseert de Groeiversneller verschillende evenementen om ondernemers met elkaar in contact te brengen en kennis te delen. Daarnaast is het voor ondernemers via de website van de Groeiversneller continue mogelijk om hun ontwikkelplannen in te dienen.