Header fallback 1

Resultaten De Groeiversneller: 2675 ontwikkelplannen ingediend door Gelderse mkb-bedrijven

Het programma De Groeiversneller ondersteunt Gelderse mkb’ers die een bijdrage leveren aan een van de maatschappelijke uitdagingen met kennis, financiering en toegang tot een netwerk met andere bedrijven en experts. Sinds de start van het programma zijn er 2675 ontwikkelplannen besproken, 1317 kennisvouchers toegekend en hiermee meer dan 1500 experts ingehuurd.

Bekijk het complete overzicht in deze infographic.

De provincie Gelderland financiert het programma om de Gelderse economie duurzaam te versterken, en een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.

Schermafbeelding 2023-06-21 104907.png

Gelderse ondernemers maken het verschil

Achter deze cijfers schuilen de verhalen van ondernemers, die met De Groeiversneller een volgende stap hebben kunnen zetten. De Bolster gebruikte een groeivoucher voor de inhuur van een externe expert die een (internationaal) strategieplan met de ondernemer maakte. Zereau zette een groeivoucher in voor de begeleiding van een ervaren ondernemersmentor (via Business angels netwerk van Oost NL) om sneller op te schalen. 

Lees deze en meer verhalen in dit online magazine.

Financieringsanalyses een blijvend succes 

Gelderse ondernemers kunnen via De Groeiversneller ook een financieringsanalyse aanvragen. 66 financieringsaanvragen werden begeleid naar onder andere het ION + fonds, Startup Fonds Gelderland, Rabobank innovatie leningen en naar business angels. In een adviestraject leggen experts van Oost NL in samenspraak met de ondernemer de financieringsbehoefte bloot. In het advies wordt rekening gehouden met de sector, de noodzakelijke vervolginvesteringen, de levensfase, kennisbehoefte, de huidige financieringsstructuur en de terugbetaalcapaciteit. Oost NL is bekend met publieke en private financieringsmogelijkheden en is hierbij een onafhankelijk adviseur. 

Netwerkbijeenkomsten How2Finance

‘Hoe vind ik de juiste financiering voor mijn onderneming?’ Het financieringslandschap lijkt op het eerste gezicht een lastig te doorgronden terrein voor een startende of groeiende ondernemer. Tijdens 4 netwerkbijeenkomsten van How2Finance maakten startups en scale-ups kennis met de top 10 financieringsinstrumenten. Van vroege fase financiering tot groeikapitaal. Van subsidies tot participatie van business angels. Georganiseerd samen met partners in Gelderland.