Header fallback 1

Producent levensreddende apparatuur breidt uit in Elst

ZOLL Medical, onderdeel van het Japanse Asahi Kasei, ontwikkelt en verkoopt medische apparatuur en softwareoplossingen voor spoedeisende hulp. Met producten voor defibrillatie en hartbewaking, verbetering van de circulatie en feedback op de reanimatie levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan het redden van levens en het verhogen van efficiëntie in de zorg. Het bedrijf verhuist binnen Elst naar een nieuwe, ruimere, locatie. Oost NL ondersteunde het bedrijf bij haar uitbreiding.

ZOLL Medical v2

De producten van ZOLL vind je onder meer terug op afdelingen spoedeisende hulp, in ambulances en brandweerauto’s en in de openbare ruimte in de vorm van AED’s. “Onze missie is het verbeteren van de slagingskansen van een reanimatie, door clinici en hulpverleners wereldwijd te voorzien van hoogwaardige reanimatieproducten,” zegt Casper Spithoven, medeverantwoordelijk voor de locatie in Elst. “Met onze producten kunnen professionele zorgverleners, spoedhulpverleners en onervaren gebruikers ieder jaar duizenden levens redden.”

Vestiging in Elst

ZOLL was opzoek naar extra kantoorruimte om hun groei in Europa door te kunnen zetten. De Nederlandse vestiging richt zich met name op sales, marketing en technische support. “Wij hebben gekozen voor Elst vanwege goede bereikbaarheid voor kantoorpersoneel via openbaar vervoer en de snelweg. In combinatie met de nabijheid van grotere steden zoals Arnhem en Nijmegen, maar zonder de navenante huurprijzen. Elst is een leuke en snel groeiende vestigingsplaats voor een bedrijf als ZOLL,” verklaart Spithoven de keuze van de onderneming.

Om een geschikte vestigingslocatie te vinden schakelde ZOLL de hulp in van Oost NL. Spithoven:  “Oost NL heeft ons goed en vakkundig geholpen met het afbakenen van de zoekregio en selecteren van een aantal mogelijke bedrijfslocaties in die regio’s, de lokale contacten van Oost NL en knowhow ten aanzien van die gebieden en de MedTech-sector zijn zeer waardevol gebleken tijdens onze zoektocht.”

Aanvulling op sterk MedTech-cluster

“ZOLL is een toonaangevende naam als het gaat om medische apparatuur voor kritieke zorgverlening,” zegt Rik Luimes, projectmanager Health bij Oost NL. “De uitbreiding van ZOLL is goed nieuws voor de regio. Zowel in Twente als rondom Nijmegen zijn veel medtech bedrijven actief die werken aan innovatieve producten die bijdragen aan de zorg van de toekomst. ZOLL is daar een mooi voorbeeld van. We wensen het team van ZOLL veel succes bij hun verdere groei in Elst.” Het nieuwe kantoor op de Einsteinweg wordt in oktober officieel in gebruik genomen.