Oost NL

Picnic bezorgt regio versneld meer banen

Bezorgsupermarkt Picnic maakte vandaag bekend een nieuw distributiecentrum te openen in Apeldoorn. Dit wordt het grootste distributiecentrum van Picnic tot nu toe. In goede samenwerking met de gemeente Apeldoorn kon Oost NL het bedrijf ondersteunen bij de locatiekeuze en vestiging. Met het distributiecentrum zijn naar verwachting 450 banen gemoeid.

10050954_picnic

Door de Coronacrisis heeft het thuisbezorgen van boodschappen een enorme vlucht genomen. Het toch al snelgroeiende Picnic kiest er daarom voor haar nieuwe distributiecentrum al eerder in gebruik te nemen. Het distributiecentrum op de Ecofactorij wordt het grootste van het bedrijf tot nu toe. Daar gaan zo’n 450 mensen werken. Dan gaat het om banen voor de Shoppers (inpakkers) in dit fulfilment center, het aantal staat nog los van de Picnic Runners (bezorgers). Picnic werkt met  medewerkers die in de buurt wonen en samen een team gaan opbouwen.. 

Rol Oost NL

Picnic heeft bij Oost NL de vraag neergelegd om hen te helpen bij het vinden van een nieuwe locatie ergens in de driehoek Zwolle-Apeldoorn-Deventer. Met een minimale bedrijfsoppervlakte van 10.000 m2. Door goede afstemming met de verschillende gemeenten en regionale makelaars was Oost NL in staat om continu nieuwe panden aan te bieden waarbij Picnic in een aantal gevallen ook snel op die locatie is gaan kijken. De laatste bezichtiging was in februari bij het pand waar tot voor kort Technische groothandel THR gevestigd zat. Na diverse bezichtigingen en gesprekken tussen de eigenaar van het pand (Reesink) en Picnic, kwamen de gesprekken 2 weken geleden (mede door de coronacrisis) in een stroomversnelling.  

Duizenden extra orders

“Op zo kort mogelijke termijn kunnen we hierdoor beter aan de vraag voldoen en bij nog meer klanten de boodschappen gratis aan huis bezorgen tegen de laagste prijs. We zijn straks in staat om dagelijks duizenden extra orders in het Apeldoornse distributiecentrum te verzamelen en daardoor ruimte te scheppen bij andere distributie centra’s,” vertelt medeoprichter van Picnic Michiel Muller, in een door het bedrijf verzonden persbericht.