Oost NL

Pepscope vindt labruimte in het BioPartner Center in Wageningen

Het Nederlandse biotech bedrijf Pepscope vestigt zich met een laboratorium in Wageningen. Pepscope ontwikkelt een technologie om zogeheten kinaseremmers te verbeteren, dit zijn kleine moleculen die specifieke eiwitten uitschakelen. Kinaseremmers vormen een groep gerichte medicijnen die werkzaam is tegen verschillende soorten kanker bij selecte groepen patiënten. Eerder verstrekte Oost NL vanuit ION+ een financiering aan het bedrijf, nu vestigt Pepscope zich dus deels in Wageningen.

Testtubes_rechtenvrij (1).jpg

Pepscope heeft een overeenkomst gesloten met Kadans en huurt een ruimte in BioPartner Center Wageningen. Oost NL ondersteunde Pepscope bij het vinden van een geschikte plek in Gelderland. Uiteindelijk kwam een ruimte in Wageningen beschikbaar die goed aansloot bij de wensen van het bedrijf. Pepscope verwacht de komende jaren op deze locatie te gaan werken aan haar QuantaKinome™ technologie. Het hoofdkantoor van Pepscope blijft gevestigd in Utrecht.

Anna Ressa, CEO en medeoprichter van Pepscope: "Deze locatie in Wageningen is een grote stap voor ons. Het vinden van geschikte labruimte is niet eenvoudig, maar met hulp van Oost NL is het ons gelukt een locatie te vinden. In Wageningen starten we onze nieuwe commerciële fase. Met deze faciliteit verdubbelen we onze slagkracht om betrouwbare service te bieden aan onze klanten. We werken er samen met onze partners aan om onze technologie steeds verder te verbeteren."

Rik Luimes, projectmanager Health bij Oost NL: “Het vinden van geschikte lab ruimte is een uitdaging tegenwoordig maar daar lopen wij niet voor weg. Met deze locatie zet Pepscope een volgende stap in haar ambitie om te ondersteunen in de selectie van de best passende therapie voor de individuele patiënt. Een waardevolle toevoeging aan het dynamische life sciences ecosysteem in Oost-Nederland.”