Oost NL

Pepscope ontvangt financiering voor het verbeteren van medicijnontwikkeling

Pepscope is een Nederlands biotechnologiebedrijf dat met haar innovatieve technologie inzicht biedt in wat genoemd wordt ‘endogene proteïne kinase-activiteiten' in weefsels. Deze technologie draagt bij aan een verbeterde ontwikkeling van medicijnen, bijvoorbeeld tegen kanker. Vandaag kondigt Pepscope aan dat zij financiering ontvangt van KIKK Capital, innovatiefonds voor mkb-ers in Gelderland ION+ en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om haar technologie QuantaKinome™ verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Oost NL is fondsmanager van ION+.

pepscope

QuantaKinome is de eerste technologie die directe inzicht biedt in de simultane activiteit van honderden proteïne kinases in weefsels. Pepscope levert QuantaKinome aan de farmaceutische industrie en academische onderzoekers om de ontwikkeling van nieuwe kinaseremmers en andere medicijnen te verbeteren, nieuwe toepassingen van bestaande medicijnen te vinden en optimale therapieën voor individuele patiënten te selecteren.

Doelgericht

Kinaseremmers vormen een essentiële klasse van doelgerichte therapieën die hun effecten uitoefenen door netwerken van proteïne kinases te beïnvloeden in cellen. Ondanks grote wetenschappelijke vooruitgang is er weinig bekend over de complexe effecten van medicijnen op deze netwerken in weefsels. QuantaKinome is ontwikkeld om deze leemte op te vullen.

"We kunnen niet wachten om patiënten te laten profiteren van de resultaten van deze nieuwe technologie."

Anna Ressa, CEO en medeoprichter van Pepscope, licht toe: “Met deze investering zijn we volledig toegerust om ons bedrijf wereldwijd op de kaart te zetten en samen met farmaceutische partners te werken aan nieuwe oplossingen voor medicijnontwikkeling. Ik ben trots op de toewijding en expertise van het Pepscope team dat QuantaKinome naar de markt brengt.”

"We zijn blij dat we nu een oplossing kunnen bieden die inzicht geeft in alle kinase-activiteiten in cellen en weefsels", voegt Jos Joore, medeoprichter van Pepscope, toe. "QuantaKinome™ verbetert de ontwikkeling van kinaseremmers en andere therapieën. We kunnen niet wachten om patiënten te laten profiteren van de resultaten van deze nieuwe technologie."

Financiering

"Pepscope brengt de oplossing voor een cruciaal probleem met een enorm marktpotentieel", zegt Johan Sebregts, Managing Partner van hoofdinvesteerder KIKK Capital, "We zijn er trots op om, samen met onze partners, onze financiële middelen en kennis in te zetten om Pepscope verder te ontwikkelen."

“Pepscope heeft een veelbelovende oplossing in handen om de ontwikkeling van medicijnen te verbeteren, wat leidt tot gepersonaliseerde behandelplannen en een effectievere zorg”, zegt Thomas Hensel, Investment Manager bij Oost NL. Oost NL verstrekt vanuit het Gelderse fonds ION+ een lening aan Pepscope.

ION+ is een innovatiefonds voor mkb’ers in Gelderland en wordt gefinancierd door de provincie Gelderland en een bijdrage uit het Europese subsidieprogramma OP-Oost. ION + vervult een cruciale rol door Gelderse ondernemingen als Pepscope, die een grote potentie herbergen, te ondersteunen maar waarvoor beperkte animo is bij private investeringsfondsen door het relatief hogere risicoprofiel. Oost NL streeft ook met Fundright voor diversiteit (in achtergrond en geslacht) en investeert in Pepscope dat geleid wordt door Anna Ressa. Pepscope zal haar productiefaciliteit vestigen en opbouwen in Nijmegen. Oost NL begeleidt Pepscope hierbij.

OP Oost