Header fallback 1

Oost NL intensiveert samenwerking met NRW.Bank

Op woensdag 7 december ondertekenden vertegenwoordigers van NRW.Bank en Oost NL een ‘Memorandum of Understanding’. In de historische Friedensaal in Münster bekrachtigden ze hun gezamenlijke inzet voor de versterking van de onderlinge betrekkingen en de economische ontwikkeling van beide grensregio’s. Theo Föllings ondertekende de overeenkomst namens Oost NL, samen met Gabriela Pantring van de NRW.Bank.

mou nrw bank oost nl.jpg

Burgemeester van Münster Angela Stähler verwelkomden de Duitse en Nederlandse vertegenwoordigers in de Friedensaal, waar ook de vrede werd ondertekend na de 80-jarige oorlog. “Opnieuw zal de Friedensaal een plaats zijn voor grensoverschrijdende samenwerking. Ik ben blij dat hier een goede verbinding tussen Noordrijn-Westfalen en Oost-Nederland tot stand komt - ter bevordering van het bedrijfsleven en het nabuurschap”, aldus Stähler.

Beide partijen werken al jaren samen om ondernemers die zaken willen doen met elkaar te verbinden. Theo Föllings, directeur Business Development bij Oost NL: “Door de veranderende geopolitieke situatie zien we de noodzaak in om gezamenlijk met regio’s zoals Nordrhein-Westfalen op te trekken, óók richting Brussel. Door deze samenwerking kunnen we beide regio’s versterken en kunnen we onze gezamenlijke impact vergroten.”

De eerste stappen zijn woensdag gelijk al gezet. Oost NL en NRW.Bank gaan nauwer samenwerken om regionale bedrijven een nog betere ondersteuning te bieden, organiseren gezamenlijke evenementen en er vinden brede uitwisselingen plaats van ervaringen in Business Development.

“De komende tijd gaan we hier verder invulling aan geven. Gezien het enthousiasme aan beide kanten van de grens, hebben we hier alle vertrouwen in”, sluit Gabriela Pantring af.

De NRW.Bank is een bank met een regionale ontwikkelfunctie op het gebied van innovatie en handel. Zo zijn ze onderdeel van het EEN (Enterprise Europe Network) en betrokken bij het startup-ecosysteem in hun regio. De NRW.Bank werkt ook samen in het programma GO4EXPORT en met andere ROM’s, als LIOF en BOM.