Header fallback 1

OmniWind kiest Twente voor vestiging en R&D activiteiten 

OmniWind, een bedrijf dat zich inzet voor ontsluiting van windenergie en integratie van windenergie in de gebouwde omgeving, heeft Twente gekozen als locatie voor haar kantoor en R&D activiteiten. De door OmniWind ontwikkelde turbine biedt ook ruimte voor zonnepanelen zodat de piekbelasting van het net beter gereguleerd kan worden. Onlangs koos het bedrijf voor een vestiging in Twente. Oost NL bood het bedrijf een zachte landing in de regio. 

Turbinebuildingday.JPG

Pranav Tetali is de CEO van OmniWind en legt uit hoe het idee van zijn bedrijf in eerste instantie is ontstaan: "Het begon eigenlijk heel simpel. Ik zag een kleine windturbine op een dak. Dat maakte me nieuwsgierig. Zonne-energie wordt bijvoorbeeld steeds populairder, maar hoe zit het met windenergie?" De ondernemer kwam er al snel achter dat er weinig kleine windturbines zijn, vooral in steden. "Omdat mensen vinden dat het hun uitzicht verpest en ze relatief minder energie opwekken", legt hij uit. OmniWind pakt deze twee problemen aan. Het bedrijf ontwikkelt technologieën om het vermogen van kleine windturbines te verbeteren en ze esthetisch aantrekkelijk te maken.   

Testopstelling in Tubbergen 

OmniWind heeft al een testopstelling in Tubbergen en verzamelt gegevens om hun oplossing te verbeteren en marktrijp te maken. Om onderzoeksprojecten en het aantrekken van talent te vergemakkelijken, heeft het bedrijf ervoor gekozen zijn kantoor in Enschede op de campus van de Universiteit Twente te vestigen, waar het nauwer met de universiteit kan samenwerken. Tetali: "We willen nauwer samenwerken met de UT Twente voor onderzoeksprojecten en om talent aan te nemen om ons bedrijf te laten groeien. Oost NL heeft ons geholpen met waardevolle connecties en advies over hoe te starten in deze regio, ze konden ons wegwijs maken in het energie-ecosysteem van de UT."  

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

OmniWind2

Janet de Rooy-Smid, projectmanager Energy bij Oost NL: "We hebben OmniWind voorgesteld aan relevante samenwerkingspartners in de regio. Zo kunnen zij sneller stappen maken in hun innovatieproces. Duurzame energievoorziening en het beheersen van de piekvraag zijn essentiële onderdelen van de energietransitie. We helpen graag bedrijven die onderdeel willen zijn van de oplossing."