Oost NL

NutriLeads wint grote beurs van European Innovation Council

​NutriLeads, een portfoliobedrijf van Oost NL, dat zich specialiseert in het (door)ontwikkelen van gezonde ingrediënten, heeft een beurs van 2,5 miljoen euro gewonnen van de European Innovation Council. ​

JVF42290 oost nl Nutrileads

Het Wageningse bedrijf is heel ver met een doorontwikkelde vezel van de wortel, omgedoopt tot NL-01, die het imnuunsysteem kan ondersteunen en mensen weerbaarder maakt bij infecties aan de luchtwegen. De eerste testen met het voedselingrediënt zijn veelbelovend.

NutriLeads ontvangt de beurs voor het zogeheten NUTRI-NEED project, waarmee het bedrijf dichter bij de een commerciële uitrol wil komen: "Het NUTRI-NEED project versnelt de ontwikkeling van ons ingrediënt NL-01 en zorgt er voor dat NutriLeads het productieproces verder kan opschalen, de Europese markt kan betreden en een grote klinische studie kan uitvoeren bij ouderen", aldus Ruud Albers, CEO van NutriLeads.

De jury, bestaande uit investeerders en ondernemers, die de beurs toekende is alvast enthousiast over de potentie van NutriLeads: "Als het idee succesvol blijkt kan het de markt van gezonde voedingssupplementen op z'n kop zetten." De beurs is een financieringsinstrument bedoeld voor innovatieve mkb-bedrijven. 

Over NutriLeads

Met gezonde voeding behandel je geen ziektes, maar probeer je ze te voorkomen. Dat is het idee achter NutriLeads, een start-up in de Agro-Foodsector uit Wageningen. Het jonge bedrijf draagt met de ontwikkeling van ingrediënten met een positief effect op onze gezondheid bij aan het oplossen van een wereldwijd probleem.