Oost NL

Nieuwe locatie Hospitainer maakt groei mogelijk

​Hospitainer ontwikkelt en produceert mobiele en modulaire ziekenhuizen van standaard zeecontainers, voor toepassing in bijvoorbeeld ramp- en oorlogsgebieden of in afgelegen gebieden zoals oerwoud/jungle. Oost NL ondersteunde Hospitainer bij het zoeken naar alternatieve bedrijfslocaties en hielp bij de keuze tussen huur, koop of verlengen huurcontract. Ook leverde Oost NL informatie over de WBSO regeling.

hospitainer

Hospitainer groeit behoorlijk. Klanten als de VN, NGO's, maar ook Overheden en Defensie weten hen te vinden. Met de compleet ingerichte containers worden zowel complete (tijdelijke) ziekenhuizen gebouwd als kleinere veldhospitalen. De VN past het toe in oorlogsgebieden (Syrië en Irak) of in gebieden met slachtoffers van seksueel geweld, maar ook is Hospitainer actief in gebieden zoals Colombia, waar de FARC zich uit de jungle heeft teruggetrokken.

Reden om naar een nieuwe locatie uit te zien waren de groei van werkzaamheden en het aflopen van het huurcontract van de bedrijfsruimte in Apeldoorn. Uiteindelijk viel de keuze op een nieuwe en meer representatieve locatie in Vaassen.

Hospitainer investeerde in de aankoop van twee panden (totaal 4.200 m2 oppervlak) aan de Griftsemolenweg 19-21, verhuisde eind 2017 en werkt nu nog aan de interne bouw van kantoren in het pand (deze zijn voorlopig nog even in tijdelijke containers buiten). Hospitainer verwacht binnen 3 jaar een groei van 10 extra arbeidsplaatsen, naast diverse indirecte mensen die vooral bij de productie en assemblage aanwezig zijn.

Oost NL ondersteunde Hospitainer bij het zoeken naar alternatieve bedrijfslocaties en hielp bij de keuze tussen huur, koop of verlengen huurcontract. Ook leverde Oost NL informatie over de WBSO regeling.

De juiste tools voor het redden van mensenlevens

Rolof Mulder, General Manager van Hospitainer zegt: "Prioriteit één is natuurlijk geld verdienen met het product, maar daarnaast is prioriteit één van Hospitainer ook het bieden van de juiste tools voor het redden van mensenlevens in conflict of oorlogsgebieden, bij rampen of op afgelegen plaatsen. Ik reis vaak af naar deze conflictgebieden om te inventariseren en te bespreken wat daadwerkelijk nodig is."

Met compleet ingerichte mobiele hospitalen (inclusief apparatuur, medicijnen, watertoevoer/zuivering, wasmachines etc.) levert "het Hospitainer product" hier een belangrijke bijdrage. Een mooi bedrijf in de regio dat geheel op eigen kracht deze groei doormaakt en een bijdrage levert aan deze maatschappelijke uitdaging op wereldniveau.