Oost NL

Nieuwe financieringsronde versnelt groei Textmetrics

Het Arnhemse techbedrijf Textmetrics, gericht op het optimaliseren van tekstkwaliteit in business, kondigde vandaag aan dat het een nieuwe financieringsronde onder leiding van Oost NL heeft afgesloten, met deelname van bestaande investeerders en van Filsa EAF en Sornin9901 als nieuwe investeerders. Textmetrics levert een Software-as-a-Service (SaaS) dienst voor het optimaliseren van tekstkwaliteit in bedrijven op basis van machine learning en kunstmatige intelligentie. Met deze financiering wordt de versnelling van nieuwe productontwikkeling en van internationale commercialisatie mogelijk gemaakt.

Textmetrics

Textmetrics stelt (grote) organisaties in staat om hun online en offline tekstuitingen gecentraliseerd te managen en de effectiviteit ervan continu te verbeteren. Op basis van machine learning en kunstmatige intelligentie levert Textmetrics realtime tekstsuggesties die beoogde doelgroepen aanspreken en die passen bij het kenmerkend taalgebruik van klantorganisaties. Textmetrics SaaS dienst heeft op basis van metingen aangetoond de conversiegraad van bijvoorbeeld personeels advertenties aanmerkelijk te verbeteren.

Oost NL investeerde eerder vanuit Topfonds Gelderland in Textmetrics, voorheen Webtexttool. Sindsdien heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld in productaanbod en in marktacceptatie. De Textmetrics SaaS dienst wordt inmiddels gebruikt door klantorganisaties van o.a.  ING, Bol.com, Accenture, Volkswagen en Randstad.  

Tim Markus, investment manager Tech bij Oost NL: "Het optimaliseren van teksten is belangrijk voor bedrijven. De Textmetrics SaaS dienst voorziet daarin.  Wij dragen graag bij aan de verdere ontwikkeling van Textmetrics. De groei van innovatieve bedrijven zoals Textmetrics is essentieel voor onze regionale economische ontwikkeling en lokale werkgelegenheid." De in deze financieringsronde nieuw toegetreden Business Angels kunnen hun expertise en ervaring met het management delen en daarmee extra waarde toevoegen.

Algemeen directeur Marcel Leeman van Textmetrics is verheugd over de groeifinanciering. "Deze investering stelt ons in staat aan de groeiende vraag naar onze diensten te voldoen en continu nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Wij verwelkomen onze nieuwe aandeelhouders en zijn blij met de leidende rol van Oost NL".