Oost NL

Nieuwe financiering maakt wereldwijde verkoop borstkankerscreeningssoftware van ScreenPoint mogelijk

ScreenPoint haalt 24 miljoen euro op in financieringsronde geleid door Amerikaanse investeerders

Het Nijmeegse ScreenPoint Medical, dat slimme software ontwikkelt die de screening van borstkanker verbetert, kondigde vandaag aan dat het 24 miljoen euro heeft opgehaald in zijn serie C-financiering. Met deze financiering kan het bedrijf haar AI-software wereldwijd op de markt brengen.

Screenpoint

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Het Nijmeegse ScreenPoint Medical ontwikkelde slimme software  die de screening van borstkanker verbetert en waarmee de kans op het missen van tumoren én op onnodige vervolgonderzoeken wordt verkleind.

Investeerders

De in New York gevestigde wereldwijde venture capital investeerder Insight Partners leidde de investeringsronde, met steun van investeerders in eerdere rondes, waaronder de oprichters, Siemens Healthineers en Oost NL, en een participatie van University Radiology Group (URG), de grootste aanbieder van specialistische radiologiediensten in New Jersey.

Het grootste deel van de financiering wordt gebruikt om de commerciële groei te versnellen en de wereldwijde verkoop van de door het bedrijf ontwikkelde Transpara-software op te schalen. De software van ScreenPoint gebruikt kunstmatige intelligentie om mammogrammen zo goed mogelijk te interpreteren, dat leidt tot snellere en nauwkeurigere diagnoses. De investering zal ook de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de productaanbod mogelijk maken. 

Nico Karssemeijer, CEO van ScreenPoint Medical: "We zijn verheugd met deze financiering en met de mogelijkheid om samen met het team van Insight Partners te werken aan de groei van het bedrijf. We zijn ook verheugd met de deelname van URG in deze ronde, dat toont vertrouwen in de technologie die wij op de markt brengen. De praktijk van mammografie in de VS verschilt van die in de EU. Het partnerschap met URG brengt klinische expertise die zeer waardevol is voor verdere groei in de VS. Met de steun van Siemens Healthineers, hebben we geweldige positie verworven om ons te ontwikkelen tot toonaangevende leverancier van AI-gedreven oplossingen voor de screening van borsten."

Mede-oprichter, Sir Michael Brady, bestuursvoorzitter van ScreenPoint Medical, voegt hieraan toe: "Dit is een geweldige strategische ontwikkeling die het bedrijf vooruit zal stuwen, met name in de VS".

Insight Managing Director Lonne Jaffe:  "We zijn verheugd onze krachten te bundelen met URG door deze investering te doen in ScreenPoint Medical, dat enorme vooruitgang heeft geboekt in toepassing van AI bij borstzorg waardoor radiologen sneller en eerder kankers kunnen identificeren."

Topfonds Gelderland, waarvan Oost NL fondsmanager is, is sinds 2016 aandeelhouder in ScreenPoint Medical. Viktor Mattousch, senior investment manager bij Oost NL: “Met deze investering kan ScreenPoint internationaal verder doorbreken. Toegang tot de Amerikaanse zorgsector is een belangrijke stap voor veel Health-bedrijven.  De impact van de innovatie van ScreenPoint is groot, door borstkanker sneller te kunnen opsporen kan de AI-software levensreddend zijn.”