Oost NL

Nieuw fonds voor de gezondheidszorg van de toekomst: lancering van Thuja Capital Healthcare Fund III

Thuja Capital Management (Thuja) maakt vandaag de eerste closing van haar derde investeringsfonds, Thuja Capital Healthcare Fund III (TCHFIII), bekend. Net als de vorige twee fondsen van Thuja zal TCHFIII investeren in startende innovatieve bedrijven en ambitieuze ondernemers die hoogwaardige producten ontwikkelen met klinisch bewezen voordelen voor patiënten. Zo heeft het fonds een impact op de gezondheidszorg van de toekomst en draagt het bij aan het betaalbaar houden van de zorg. Topfonds Gelderland investeert in dit marktfonds dat de komende jaren in 10 tot 15 bedrijven gaat investeren. Oost NL is fondsmanager van Topfonds Gelderland.

Medtech

De producten van de bedrijven waarin Thuja investeert zijn diep geworteld in de wetenschap en de klinische praktijk. In samenwerking met universiteiten en universitaire medische centra (in het bijzonder die van Utrecht, Maastricht, Nijmegen en Leuven) gaat het marktfonds op zoek naar ondernemingen die zich richten op nieuwe therapieën, medische hulpmiddelen, voedingssupplementen of digitale gezondheidsoplossingen met een grote potentiële impact. Daarnaast werkt het fonds nadrukkelijk samen in regionale innovatie-ecosystemen, door haar relatie met een aantal regionale ontwikkelingsmaatschappijen, waaronder Oost NL, de BOM, LIOF en in België, NOSHAQ en Sambrinvest. In de komende jaren verwacht Thuja vanuit haar derde fonds te investeren in 10 tot 15 bedrijven, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland.

Europees Investeringsfonds als onze belangrijkste investeerder

Tot de initiële kapitaalverstrekkers van TCHFIII behoort ook het Europees Investeringsfonds (EIF). Tot op heden heeft het fonds een startkapitaal van meer dan 43 miljoen euro. Het fonds streeft ernaar 75 tot 100 miljoen euro op te halen.

Oost NL en Thuja kunnen elkaar goed vinden bij investeringen in Health-bedrijven.  Thuja investeerde al in de Gelderse bedrijven Mellon Medical, ATRO Medical en NutriLeads, waarin Oost NL met haar fondsen ook in investeert.  

Investering Topfonds Gelderland

Marktfondsen leveren primair matchingsgelden en zijn door hun specialistische kennis en internationale netwerken complementair aan de directe investeringen van Oost NL. Fondsinvesteringen zijn van groot belang voor de versterking van het totale regionale ecosysteem in de provinciale speerpunten van het regionale innovatie beleid. Topfonds Gelderland investeert in marktfondsen die zich richten op innovatieve projecten in de topsectoren, zoals de Health-sector.