Oost NL

Nederlandse incubators gooien deuren open met gratis online programma

Elf incubators en ondernemersnetwerken gaan samenwerken onder de noemer StartupLeap, en bieden hiermee een gratis, door coaches ondersteund, online programma voor startende tech-ondernemers.
christina-wocintechchat-com-FPQlXQtjkqU-unsplash

Onder andere TechLeap, The Next Women (Amsterdam), ECE (Rotterdam), UtrechtInc (Utrecht), Novel T (Enschede), SBIC (Noordwijk), Braventures (Noord-Brabant), Dutch SE, UU Centre for Entrepreneurship, StartupUtrecht, and Inqubator (Leeuwarden) sluiten zich aan bij StartupLeap, zo maakte het programma vanochtend bekend. Hierdoor kan iedereen, ongeacht haar of zijn financiële situatie, drukke agenda of fysieke beperkingen, met de middelen en het netwerk van deze incubators een technologiebedrijf starten.

Managing director Jorg Kop van UtrechtInc, zegt: “Als je voor de eerste keer een tech-bedrijf op wil zetten, heeft een gerenommeerde incubator een enorme toegevoegde waarde. Deze zit echter niet op elke hoek van de straat. Het gratis online programma van StartupLeap biedt lessen van de beste sprekers, het verbindt deelnemers aan andere ondernemers en het brengt ze in contact met ervaren startup coaches en mentoren.”

Aanmelden is mogelijk tot 3 februari 2020 en deelname is gratis. Het online programma start op 10 februari en duurt 10 weken.