Oost NL

Nederland blijft overtuigen als investeringsland

EY, grootste financiële dienstverlener van Nederland, constateert dat het vertrouwen van internationale investeerders in het Nederlandse vestigingsklimaat dit jaar verder is toegenomen. Dit blijkt uit de resultaten van de Barometer Nederlands vestigingsklimaat, een jaarlijks rapport dat onderzoek doet naar de aantrekkelijkheid van Nederland voor buitenlandse investeerders.
EY

​Het complete rapport is te vinden op de website van EY

 
De kracht van het Nederlandse vestigingsklimaat zit ‘m in kwaliteit van ​​leven, logistieke infrastructuur en opleidingsniveau. Aandachtspunten zijn fiscaal klimaat, arbeidskosten en arbeidswetgeving. 
 

Brexit

 
Een opvallende constatering is verder dat 20% van de bedrijven in het Verenigd Koninkrijk overweegt om activiteiten naar het buitenland te verplaatsen als gevolg van de brexit. Ongeveer tweederde van de Britse bedrijven die zich oriënteren op het buitenland, hebben daarbij ook Nederland in beeld. In dit verband is het goed te weten dat Oost NL in gesprek is met verschillende bedrijven in het VK die zich oriënteren op het Europese continent. Oost NL voert de activiteiten in het kader van brexit uit in samenwerking met de provincies Overijssel en Gelderland en met de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) in Londen.