Oost NL

Micreos zet met Gladskin stap naar de VS

Nederlands biotechnologiebedrijf Micreos lanceert haar merk Gladskin in de Verenigde Staten. Met deze stap vergroot het bedrijf de acceptatie van haar bacteriophage-technologie, die bedoeld is om antibiotica te vervangen. Micreos werd in 2018 gekozen als Europa's meest impactvolle innovatie van 2018. Vorig jaar alleen al Gladskin producten hielpen meer dan 100.000 Europeanen aan onder meer eczeem en acne.
micreos22

Gladskin heeft haar activiteiten opgevoerd, om zijn gepatenteerde wetenschap naar de VS te brengen. Ongeveer 30 miljoen Amerikanen met eczeem hebben baat bij het product. Op onze huid leven miljarden 'goede bacteriën', essentieel voor een gezonde huid. Sommige bacteriën kunnen echter irritatie en eczeem-uitbraken veroorzaken. Antibiotica maken geen onderscheid tussen slechte en goede bacteriën. Bovendien is antibiotica een groot probleem. Met de technologie van Micreos is het mogelijk om alleen de slechte bacteriën te doden, terwijl de goede intact blijven. Zo wordt een volledig nieuwe benadering van huidproblemen mogelijk.

In het persbericht zegt Micreos-CEO Mark Offerhaus: "De Amerikaanse lancering maakt deel uit van Micreos' missie om zoveel mogelijk antibiotica, stap voor stap, te vervangen . Met nieuwe vestigingen in New York, Hamburg en Stockholm, verhoogde productiecapaciteit in Nederland en een nieuwe, ultramoderne R&D Campus in Zwitserland, we maken we grote sprongen."

Micreos is een Nederlands biotechnologiebedrijf. Micreos houdt zich bezig met de ontwikkeling van bacteriophage-producten. Oost NL investeerde in vanuit Innovatie- en Energiefonds Gelderland in het bedrijf.