Oost NL

Meer focus door De Groeiversneller

​Al 100 ondernemers kregen sinds de start van het programma De Groeiversneller een voucher of lening toegekend. Met de voucher kunnen de ondernemers kennis inkopen die bijdraagt aan de groei van hun onderneming. Op Kasteel Doorwerth ging een aantal van hen in gesprek over wat De Groeiversneller heeft opgeleverd. Provincie Gelderland financiert De Groeiversneller om bedrijven sneller te laten groeien. Oost NL is verantwoordelijk voor het projectmanagement en ondersteunt samen met de intermediaire organisaties in Gelderland de ondernemers met kennis en netwerk. Partner Qredits verstrekt de leningen binnen het programma.  

De Groeiversneller Kasteel Doorwerth

Ondernemers zijn enthousiast over het programma. Veel ondernemers geven aan dat het traject van De Groeiversneller zorgt voor meer focus in ondernemen. De hulp die ondernemers krijgen van de business developers van Oost NL leverde hen vaak nieuwe inzichten op. Dat leidde vervolgens weer tot het aanscherpen van het businessplan. Ook kwamen veel ondernemers in contact met partners binnen het netwerk waar ze anders niet aan gedacht hadden, dit leverde verrassende samenwerkingen op en nieuwe kansen. 

Vouchers en leningen

Aandachtspunten waren er ook. Michiel Scheffer, gedeputeerde ging in gesprek met de ondernemers om te kijken hoe het programma nog verder aangescherpt kan worden. De ondernemers kwamen onder andere met tips hoe het leningen traject nog verbeterd kan worden. En ondernemers zoeken nog naar hulp om sneller hun weg te vinden binnen het eco systeem van Gelderland. Alle input wordt door de partners binnen het programma gebruikt om de volgende fase van het programma te optimaliseren. 'Het is mooi om te zien dat ondernemers goed gebruik maken van de mogelijkheden van De Groeiversneller. Met de vouchers en leningen helpen we ondernemers heel concreet een stap verder. Ik kijk uit naar de resultaten van de komende periode waarin nog meer ondernemers geholpen worden met De Groeiversneller.' aldus Michiel Scheffer.  
 
Maak ook gebruik van de mogelijkheden van De Groeiversneller en vul de quick scan in. ​