Oost NL

Medical Precision wint award voor beste Cross-over Innovatie 2018

Medical Precision heeft de Cross-over Innovation Challenge gewonnen, de award voor de beste Cross-over innovatie uit de regio Zwolle. Medical Precision ontwikkelde een systeem dat wordt gebruikt om bij kankerpatiënten de te behandelen locatie te markeren. Oost NL ondersteunde samen met Health Innovation Park, Medical Precision in de beginfase, door hen te begeleiden bij het ontwikkelen van een sterke business case om zo financiering aan te kunnen trekken en te kunnen groeien tot waar Medical Precision nu is.

Medical Precision

Oost NL en het Health Innovation Park zijn trots dat Medical Precision deze award wint en kijken uit naar de verdere ontwikkeling van dit jonge bedrijf onder leiding van Annelies Maas en Roland Kortenhorst.

Medical Precision
Medical Precision ontwikkelde een systeem dat wordt gebruikt om bij kankerpatiënten de te behandelen locatie te markeren. Op dit moment wordt de plek die bestraald wordt nog vaak met inkt geïnjecteerd. Deze markeringen zijn niet uitwisbaar. Medical Precision brengt nu met een speciaal ontwikkelde applicator een uiterst fijne markering aan, die na enige tijd zal vervagen. De patiënt wordt hierdoor niet blijvend met de behandeling geconfronteerd. Het bedrijf combineert op unieke wijze hun ervaringen in de cosmetische wereld met de speciale behoeften in de medische wereld. Door deze samenwerking van verschillende partijen is een uniek product ontwikkeld, dat het aanbrengen van een markering bij de behandeling aanzienlijk verbetert en op langere termijn beduidend minder zichtbare tekens achterlaat.

Cross-over Innovatieprijs 2018
De Cross-over Innovation Challenge staat voor cross-sectoraal ondernemen. Vanuit het Polymer Science Park, Health Innovation Park, Agri & Food Innovatie Cluster en Kennispoort Regio Zwolle wordt er ieder jaar een award uitgereikt voor de ondernemer met de beste cross-over innovatie uit de regio Zwolle. Dit jaar waren er ruim twintig aanmeldingen waaruit drie genomineerden zijn gekozen op basis van impact, ondernemerschap, maatschappelijke verantwoordelijkheid en marktwaarde. De genomineerden waren; Theo Schrijver Interieurbouw, Van Remmen UV Technology en Medical Precision.