Oost NL

Logistieke innovatie in Agri en Food tijden Jumping Zwolle

​Innoveren is topsport. Kom daarom vrijdagmiddag 18 oktober tijdens Jumping Zwolle hét side-event voor ondernemers in de Agri & Food en Logistiek om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen die de sector vernieuwen en verduurzamen. 

kassen

Tijdens dit event delen keynote sprekers Wim Spit - directeur van Riwo Engineering - en Frans Hamstra - Programmamanager van Autonoom Vervoer Noord Nederland en van Mobility Hubs Groningen en Drenthe - inspiratie en kennis op het gebied van innovatie in de Agri, Food en Logistieke sector. We gaan aan de slag met een aantal actuele vraagstukken binnen deze sectoren van onder andere de ondernemers HalloBoer, Müller Transport, Vitulo Plus, Food Connect en Circular Landscapes. Tot slot brengen we een bezoek aan Jumping Zwolle waar we tijdens de netwerkborrel de internationale springsport op het hoogste niveau aanschouwen. 

What's in it for you:

  • Je ontmoet collega's uit het veld die willen innoveren;
  • Kom samen tot nieuwe oplossingen en ideeën voor innovatie binnen de sectoren en binnen je eigen bedrijf;
  • Laat je inspireren door keynote sprekers over innovatieve oplossingen die al in de praktijk werken; 
  • Bezoek Jumping Zwolle en aanschouw de internationale springsport op het hoogste niveau.

Programma

13.00 uur - Inloop
13.15 uur - Introductie door dagvoorzitter Albert Veenstra - Hoogleraar Trade & Logistics aan de Rotterdam School of Management
13.20 uur - Keynote Frans Hamstra
13.35 uur - Keynote Wim Spit
13.50 uur - World Café ondernemersvragen 
15.00 uur - Afsluiting inhoudelijk programma 
15.15 uur - Bezoek aan Jumping Zwolle met netwerkborrel

Over de Keynote sprekers

Frans Hamstra is programmamanager van Autonoom Vervoer Noord Nederland en van Mobility Hubs Groningen en Drenthe. Tijdens deze presentatie neemt hij je mee in de wereld van autonoom vervoer. In Noord Nederland draaien al langdurige pilots met zelfrijdende shuttles waarbij leefbaarheid en bereikbaarheid centraal staan. Maar wat is de impact van autonoom vervoer voor de logistieke sector in de agri en food?

Wim Spit is directeur van Riwo Engineering, specialist in industriële automatisering, mobiele-, machine- en procesbesturing. Samen met zijn klant Sieplo ontwikkelde hij een nieuwe generatie voerrobot, die 24/7 vers voer aan kalveren doseert. Deze voerrobot rijdt al rond in verschillende kalverhouderijen. Voor de doorontwikkeling van de robot werkt Wim binnen het innovatiecluster TValley samen met onderzoekers van het Saxion lectoraat Mechatronica.

Aanmelden of meer informatie?

Wil jij er bij zijn, vrijdagmiddag 18 oktober tijdens Jumping Zwolle, meld je dan aan via deze link - wil je meer informatie, neem dan contact op met Suradj Hiralal, suradj [dot] hiralal [at] oostnl [dot] nl - 06 28 35 88 30.

Het event 'Logistieke innovatie in agri en food' wordt georganiseerd door  Innofood, VKON, Oost NL, Provincie Overijssel, Novel-T, Jumping Zwolle, Libéma en Kennispoort Regio Zwolle​