Oost NL

Kunststof wanden uit Overijssel beschermen mensen met cruciaal beroep

​RPP kunststoffen uit Nieuwleusen (Overijssel) produceert op dit moment beschermingswanden voor spreekkamers of balies in apotheken, zorginstellingen, notariskantoren en andere openbare ruimtes die niet kunnen sluiten.

RPP wand 3

"Sommige mensen met cruciale beroepen kunnen hun werk niet thuis uitoefenen en moeten juist nu open blijven voor klanten. Om ook hen zo goed mogelijk te beschermen is er grote vraag naar beschermingswanden", vertelt Emmelien Regeling van RPP kunststoffen. Het bedrijf stelt daarom haar beschermingswanden tegen kostprijs beschikbaar.

De wanden zijn makkelijk te plaatsen, demontabel en gemaakt van PET-G (waardoor deze goed tegen ontsmettingsmiddelen kan). De gebruikte materialen zijn daarnaast ook goed te recyclen. 

RPP Kunststroffen verwerkte al veel PET-G platen voor machinebouw als raam, dak of kap en werd benaderd door een apotheekgroep of ze deze wanden konden maken. ​"Wij produceren deze door om een goede voorraad aan te kunnen leggen en naar landelijke behoefte te voorzien. We zien dat er veel van dit soort wanden aangeboden worden op internet en bij reclamebureaus voor drie dubbele van de kostprijs. Dat is in onze ogen in deze tijd en voor de toepassing niet gepast", vertelt Regeling.

Circulaire kunststoffen

Oost NL en RPP zitten samen in de coördinatiegroep circulaire kunststoffen van provincie Overijssel. Oost NL denkt daarnaast mee met het bedrijf over een project voor de recycling van zeep- en shampooflesjes, dat aansluit bij de Overijsselse circulaire kunststof ketenregeling. ​