Oost NL

Koning Willem Alexander opent TechMed Centre

Koning Willem-Alexander opent vandaag gloednieuwe TechMed Centre van de Universiteit Twente (UT). Dit onderzoekscentrum is uniek. Er was nog geen plek in Nederland waar medische technologie op deze manier bij elkaar wordt gebracht. En dat is goed nieuws voor Twente en heen Oost-Nederland, de ontwikkeling van innovatieve concepten voor een gezond leven is een van de speerpunten van de regio. De komst van het TechMed Centre sluit daar goed bij aan.

techmed

Beeld: Universiteit Twente

Het Technisch Medisch Centrum verbetert de (preventieve) gezondheidszorg met gepersonaliseerde technologische innovaties. De Universiteit Twente brengt in haar TechMed Centrum talentontwikkeling, opleiding, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en simulatiecentrum samen onder één dak. Dit is uniek in Nederland.

Kennis en samenwerking

Door op deze manier technologische knowhow te combineren met gedrags-/sociale wetenschappen in het onderzoeks- en educatieprogramma, ontstaat een unieke interactie tussen mens en technologie. Daarbij wordt intensief samengewerkt met een groot netwerk van topklinische ziekenhuizen, UMC's en het MedTech bedrijfsleven. Met die kennis en samenwerking kunnen we de toepassing en acceptatie van technologie in de zorg versnellen en daarmee bijdragen aan betaalbare, efficiëntere en betere diagnostiek, preventie, behandeling en zorg, waardoor de zorg in Nederland ook in de toekomst betaalbaar blijft en de concurrentiepositie op het vlak van economische bedrijvigheid in Europa verder wordt versterkt.

De regionale omroep RTV Oost maakte een interessante rapportage over de opening en de mogelijkheden van het TechMed Centre.