Oost NL

JLC Distribution vestigt zich in Almelo

Het Britse bedrijf JLC Distribution heeft een nieuwe Europese basis gevonden in Almelo. Vanuit het 'House of ecommerce' bouwt het bedrijf verder aan groei in Europa. JLC Distribution begon als kleine distributeur van IT-hardware vanuit Bristol. Inmiddels is het bedrijf  uitgegroeid naar een internationale speler in de levering van smartphones, tablets en accessoires. Hun klanten zijn onder andere overheids- en onderwijsinstellingen in het VK. Deze succesformule hoopt het bedrijf ook in Almelo uit te rollen.

jlc foto.jpg

Als startpunt voor de Nederlandse locatie is JLC Distribution zowel verbonden aan het WTC in Hengelo, voor de dienstverlening in virtual office management, als ook fysiek in het House of e-commerce in Almelo. Het team van JLC hoopt binnen drie jaar een team van minimaal 10 personen in dienst te hebben. "JLC Distribution heeft de afgelopen jaren veel succes geboekt in het Verenigd Koninkrijk en is de afgelopen 6 maanden op zoek geweest naar een locatie om zich in Europa te vestigen. Na rijp beraad bleek Nederland, en met name Almelo, het meest voor de hand liggend. Het biedt ons een goede toegang tot veel van onze potentiële klanten, omdat het centraal gelegen is, het een prachtig deel van de wereld is en vanuit het Verenigd Koninkrijk gemakkelijk bereikbaar is", aldus James Lake, Managing Director bij JLC Distribution.

Europese groei

Oost NL heeft JLC Distribution begeleid bij het vinden van een locatie voor de Nederlandse vestiging. Lake: "Oost NL heeft locaties aangedragen en ons rondgeleid in de regio. Ook hebben ze ons geadviseerd over de administratie die komt kijken bij het opzetten van een Nederlandse vestiging. We hopen onze Europese activiteiten uit te bouwen tot een bedrijf van 20 miljoen euro. Op dit moment bedraagt onze omzet ongeveer 13 miljoen euro in het Verenigd Koninkrijk. We willen dat succes op een Europees niveau herhalen."

Marloes de Goeijen, projectmanager International bij Oost NL: “Digitalisering is van groot belang gebleken tijdens de coronapandemie. JLC heeft zich tijdens de pandemie kunnen onderscheiden door digitale oplossingen te leveren aan bedrijven en overheidsinstanties. Dat kan het bedrijf nu ook vanuit Almelo gaan doen. Het is mooi dat een snelgroeiende onderneming voor onze regio kiest.”