Header fallback 1

Investering in 360SportsIntelligence vanuit Innovatiefonds Twente

​Het Enschedese 360SportsIntelligence maakt een video-analysesysteem waarmee amateurverenigingen als voetbal- en hockeyclubs eenvoudig trainingen en wedstrijden kunnen opnemen en de beelden aan de spelers kunnen presenteren. Daarmee zijn professionele samenvattingen en analyses voor iedereen binnen handbereik. Oost NL investeert vanuit Innovatiefonds Twente in 360SportsIntelligence. 

Ontwikkelaarskalender_RGB_300dpi
​Het video-analysesysteem van 360SportsIntelligence bestaat uit vier camera’s, twee boven elk doel, waarvan een naar beneden kijkt en de ander over de lengteas het hele veld filmt. Optioneel is het toevoegen van een zij-camera. Sportclubs kunnen de beelden van wedstrijden en trainingen vervolgens terugkijken. Zo kunnen coaches beelden analyseren met hun teams en de amateursport naar een hoger niveau tillen. 
 
Met behulp van artificial intelligence creëert het systeem automatisch een samenvatting van wedstrijden. Het systeem kan bijvoorbeeld herkennen wanneer er een strafcorner of vrije trap is. Dat bespaart veel tijd in de montage. Samenvattingen en hoogtepunten kunnen op een beeldscherm in de kantine van de club worden afgespeeld. Dat is niet alleen leuk, het bedrijf creëert een mediakanaal, wat interessant is voor adverteerders.
 
Frank Maathuis, directeur van 360SportsIntelligence, is blij met de investering: “We gebruiken de investering om door te groeien naar 200 werkende systemen in 2018. Daarnaast ontwikkelen we een website waar je de beelden makkelijk kan terugkijken en delen.” 360SportsIntelligence implementeert ook een systeem waarbij het voor de sportclubs mogelijk wordt om logo’s van sponsoren in de beelden te plaatsen waardoor de sportclubs extra inkomsten kan generen.  
 
Pieter Rhemrev, business unit manager Capital bij Oost NL is enthousiast over de investering in het bedrijf. “Als Oost NL dragen we graag bij aan innovaties die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. 360SportsIntelligence past met haar innovatie in de sport volledig in dat plaatje. Op termijn geven we met deze investering een positieve impuls aan de werkgelegenheid in de regio.” 
 
360SportsIntelligence heeft voor deze investering subsidies ontvangen van onder andere de TOP regeling van de Universiteit Twente en een innovatiekrediet vanuit Innovatiefonds Overijssel. Deze nieuwe investering vanuit Innovatiefonds Twente toont aan dat de financieringsketen in Twente werkt, zodat start-ups vanaf een zeer vroege fase kunnen doorgroeien. Het Business Angels Netwerk van Oost NL ondersteunde 360SportsIntelligence actief bij het vinden van passende informal investors.