Oost NL

Innovatiekrediet voor Smart2IT

​Oost NL verstrekt vanuit het Innovatiefonds Overijssel een Innovatiekrediet aan Smart2IT. De Hengelose softwareontwikkelaar heeft een laagdrempelig en gebruiksvriendelijke Virtual Reality platform ontwikkeld: Smart2VR. De lening gebruiken ze om haar product verder te optimaliseren met Augmented  Reality (AR) en haar platform uit te rollen.

Smart2it

Augmented Reality integreren in platform
Smart2IT uit Hengelo richt zich op het ontwikkelen, uitgeven en verkopen van software, met name op het gebied van Virtual Reality (VR). Virtual Reality heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, waarbij de vraag naar Augmented Reality (AR) opvallend is. Met het verkregen Innovatiekrediet Overijssel (IKO) gaat Smart2IT deze AR technologie in het platform integreren. Het doorontwikkelen van het platform leidt tot een efficiëntere (online) communicatie tussen producent en consument in het algemeen, hetgeen onder andere uitmondt in minder overbodige vervoersbewegingen en daarmee tot minder uitstoot van schadelijke CO2. Sander Martinec, directeur Smart2IT:  "Met de bijdrage van het innovatiefonds kunnen wij onze technologische voorsprong verder uitbouwen en eenvoudig nieuwe klanten op onze Smart2IT-platformen aansluiten. En wij zetten hiermee een belangrijke stap in onze ambitie om Software as a Service aan onze klanten aan te bieden."

Uitrollen van Smart2VR
Met het Smart2VR platform kunnen organisaties eenvoudig, snel en goedkoop gepersonaliseerde virtual reality apps maken en zelf beheren. In de bouw-en vastgoedsector, waar Smart2IT sterk is vertegenwoordigd, zal de verdere uitrol van het platform leiden tot een efficiënter bouwproces, waarmee het een bijdrage levert aan de sterk toenemende vraag naar nieuwbouw woningen. Smart2IT is aangesloten bij het Smart Industry Fieldlab “Human Machine Interfaces'' gemanaged door Oost NL. In het fieldlab worden nieuwe AR/VR toepassingen ontwikkeld in samenwerking met de industrie.

Het Innovatiekrediet Overijssel: een oplossing voor ambitieuze Overijsselse ondernemers!
Met het Innovatiefonds Overijssel stimuleert de provincie Overijssel innovatie en versterkt de regionaal economische structuur. Het Innovatiekrediet is een lening vanaf € 25.000,- tot € 75.000,-, verstrekt aan Overijsselse mkb-ondernemers, voor het uitvoeren van een project voor product- of procesvernieuwing. Oost NL is fondsmanager van Innovatiefonds Overijssel.