Oost NL

Innovatiefonds Overijssel on hold, andere fondsen beschikbaar

Ondernemers blijven welkom bij fondsen in Overijssel

Ondernemers met goede plannen waarvoor publiek risicokapitaal nodig is kunnen gewoon terecht bij Oost NL voor de verschillende fondsen in Overijssel. Hierover was twijfel ontstaan doordat het Innovatiefonds Overijssel tijdelijk geen nieuwe investeringen aanneemt. In Overijssel zijn echter andere financieringsmogelijkheden en fondsen beschikbaar waardoor de provincie aantrekkelijk is en blijft om te ondernemen. Oost NL biedt verschillende mogelijkheden om te investeren in een bedrijf en begeleidt de ondernemer bij het vinden van de juiste financiering.

Handenschudden

“Overijssel is bij uitstek een ondernemende provincie en dat blijft zo. Het beeld dat door de tijdelijke aannamestop van Innovatiefonds Overijssel geen financiering meer zou zijn, klopt dan ook niet. Daarom blijven wij ondernemers stimuleren en hun de weg wijzen naar de fondsen die beschikbaar zijn. Bij ons staat de deur altijd open voor een gesprek,” aldus Marius Prins, directeur Oost NL. 

 

Oost NL investeert met risicodragend kapitaal en/of leningen direct en indirect in kansrijke en innovatieve bedrijven in Oost-Nederland. We zijn fondsmanager van fondsen die het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincie Gelderland en de provincie Overijssel beschikbaar stellen voor de uitvoering van hun economisch beleid. Een van de fondsen betreft het Innovatiefonds Overijssel.