Oost NL

HAN start Smart Production Centre (SPC)

​Hogeschool Arnhem Nijmegen start met de ontwikkeling van een nieuwe Smart Industry proeftuin in Arnhem voor de flexibele productie van lichtgewicht onderdelen voor de auto-industrie. Hiervoor heeft de provincie Gelderland een startkapitaal van twee ton toegekend. 

HAN SPC

​Het centrum richt zich op het slim én schoon produceren van lichtgewicht onderdelen. Eind dit jaar moet het openen. De totale kosten worden begroot op 3 à 4 miljoen euro.

Het idee voor het centrum komt uit de koker van HAN Automotive Research, die het uitwerkte samen met een aantal bekende firma’s, zoals DSM, Siemens en Firestone. Oost NL helpt de HAN bij de ontwikkeling van het projectplan, business development en het koppelen van de Oost-Nederlandse maakindustrie aan innovatieprojecten.

Multidisciplinaire aanpak

Via de HAN (Hogeschool Arnhem-Nijmegen) maakt het onderwijs deel uit van het testcentrum. HAN Automotive kreeg het nieuws van de toekenning van het startkapitaal deze week persoonlijk te horen van Gelders gedeputeerde Michiel Scheffer.  

Verschillende studierichtingen en lectoraten binnen de HAN doen mee vanuit verschillende invalshoeken, zoals engineering, design, logistiek, ict, communicatie en management. Het nieuwe ontwikkel- en testcentrum krijgt als naam Smart Production Centre for Advanced Automotive Applications (SPC).