Oost NL

Greencovery en Axxence verminderen footprint productie smaakstoffen met 60%

Greencovery is een jong Wagenings bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in een technologie die levensmiddelenfabrikanten helpt waardevolle producten uit hun reststromen terug te winnen op een doeltreffende manier. In het FOOD2020-project Circular Flavours heeft Greencovery de handen ineen geslagen met Axxence GmbH uit het Duitse Emmerich om een nieuwe natuurlijke smaakstof te ontwikkelen.

"Een betere wereld met de smaak van banaan!"

fabrizio-frigeni-lcrZgpLTNvU-unsplash.jpg

De basis van dit nieuwe product komt voort uit reststromen van de azijnindustrie en de smaakstoffenindustrie. Het product wordt in Europa geproduceerd. Dit betekent niet alleen een energiereductie, maar ook een vermindering van CO2.

Het FOOD2020-project heeft bijgedragen aan de opschaling van de productie van grammen naar een productie van kilo’s product. Op die manier kon het product worden getest door de klanten van Axxence, bijvoorbeeld op zuiverheid en smaak. De resultaten waren positief en de productie kan nu verder worden opgeschaald.

Oost NL bracht de partners bijeen en ondersteunde Greencovery tijdens de looptijd van het project.