Oost NL

Financiële mogelijkheden voor bedrijven die aan de slag willen met Blockchain

​Ben je actief in de sectoren Health, Logistiek en/of Food en wil je aan de slag met blockchaintechnologie of wil je juist jouw blockchainoplossing aanbieden aan andere bedrijven? Dan vragen we je een korte enquête in te vullen voor het Europese project Blockstart.

blockstart 1_0

Korte enquête

Het nieuwe Europese INTERREG-project Blockstart wil informatie verzamelen over wat de uitdagingen zijn en hoe blockchaintechnologieën het mkb verder kunnen helpen. Door het invullen dan de enquête komen bedrijven mogelijk in aanmerking voor financiële ondersteuning voor de implementatie van blockchaintechnologie. Er zijn twee enquêtes:

Het duurt ongeveer 5 minuten om in te vullen.

Het Europese project Blockstart helpt mkb-bedrijven hun concurrentieposities te versterken door het gebruik van blockchain-technologie. Blockstart richt zich op bedrijven die actief zijn op het gebied van gezondheid, logistiek en agrofood die blockchain kunnen gebruiken om de veiligheid en efficiëntie in hun werk te vergroten. Oost NL is een van de partners van het project en richt zich met name op de mogelijkheden voor de Food-sector.

Transparantie

Een voorbeeld van een bedrijf dat blockchain-technologie toepast is het deels in Wageningen gevestigde AgOS. Sidney Richards van AgOS, dat zich richt op ketenfinancieringsoplossingen binnen de agrofood-sector, legt uit: "Een belangrijk onderdeel van wat wij doen is het transparant maken van productieketens door instrumenten aan te bieden die het moeiteloos delen van data tussen spelers in een keten mogelijk maakt. Blockchain-technologie speelt een belangrijke ondersteunende rol in het verifieerbaar maken van claims omtrent herkomst en authenticiteit van data." Blockstart heeft als doel dergelijke innovatieve toepassingen voor kleine bedrijven te ontsluiten.

Heb je vragen over de enquête, of over de mogelijkheden binnen Blockstart, neem dan contact op met Joline Brouwer, Maaike Büchner of Ingmar Janssen.

blockstart