Oost NL

Feestelijke opening Future Store: Innovation centre retail technology Arnhem

Vrijdag 14 juni opende Jan van Dellen, wethouder economische zaken van Arnhem, onder toeziend oog van 150 genodigden de Future Store Arnhem. De provincie Gelderland met Oost NL, gemeente Arnhem, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven ondersteunen dit innovatieve triple helix project.

Feestelijke opening Future Store

Nieuwe technologieën

Dat de bestelling van een kopje koffie op het terras tegenwoordig via een digitaal apparaat verloopt vindt de consument heel normaal. Het Europese winkelsysteem is echter nog niet zo ver. Dit in tegenstelling tot China. Daar is digitaal winkelen niet meer weg te denken en zijn on- & offline volledig samengesmolten, met een hoofdrol voor de smartphone.

In Arnhem laat men zien hoe de moderne retailer slim omgaat met digitale innovaties. Weersafhankelijke dynamic pricing, instore video beaming en schermen die worden gestart als een product wordt opgepakt, geautomatiseerd meten van de conversie van een product in de paskamer, endless aisle en nog een veertigtal vernieuwingen. Allemaal real-time aangestuurd vanuit één systeem.

Onderwijs, overheid en bedrijfsleven

In workshops en ronde tafelgesprekken krijgt de driehoek overheid, onderwijs en bedrijfsleven de mogelijkheid om in een real life omgeving volop kennis te nemen van de dynamiek van de technologische ontwikkelingen en veranderingen van de businessmodellen in handel en retail.

Het doel is de driehoek in staat te stellen noodzakelijke aanpassingen te doen in ieders werkgebied. Hoe zetten we innovaties in om de consument weer in de binnensteden te krijgen, levert onderwijs studenten af die goede kennis hebben van nieuwe technologieën en verbetert het bedrijfsleven haar efficiency.

Oost NL ziet veel maatschappelijke uitdagingen in dit project: Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en innovaties, vergroten studenten, ondernemers en overheid hun kennis. Voor de student betekent deze kennisverrijking meer kans op het vinden van een baan, ondernemers kunnen de strijd aangaan tegen retail degeneratie. De overheid kan showcases creëren voor buitenlandse delegaties en profiteren van een CO2-besparing door het optimaliseren van het transport in de binnenstad door inzet van slimme technieken. Kortom de Gelderse economie krijgt een boost.