Oost NL

Dinerbijeenkomsten  ‘Maken met meer waarde’

Vooraankondiging

De businesskansen van circulair produceren

Grondstoffen en materiaal schaarste? Problemen met levertijden in de (lange) supply chain? Veel productiebedrijven kampen met deze uitdagingen, tegelijkertijd bieden zij kansen voor innovatie. Het vinden van de kansen voor uw eigen business staat tijdens deze dinerbijeenkomst centraal. We gaan in gesprek over de vraag: wat kan anders omgaan met materialen en verdienmodellen voor jouw bedrijf betekenen?

Captainsdiner.jpg

Circulair ondernemen

De circulaire economie is een systeem waarin producten zo lang mogelijk meegaan om vervolgens zo hoogwaardig mogelijk te worden hergebruikt. Dit vraagt visie en leiderschap en leidt tot nieuwe, innovatieve diensten en verdienmodellen. Door verspilling tegen te gaan en efficiënter om te gaan met materialen, energie en arbeid is het mogelijk producten te kunnen blijven maken en kostenbesparing te realiseren. Zeker gezien de huidige grondstoffenprijzen. Circulair ondernemen is toekomstbestendig ondernemen. Laten we samen stappen zetten richting een circulaire economie!

Creëer waarde 

Rond het leven van een product kan op veel manieren waarde worden gecreëerd, voor bedrijven, gebruikers en leefomgeving. Wie zich richt op gebruik in plaats van verbruik en op het behouden en toevoegen van waarde in plaats van verkopen, herkent nieuwe uitdagingen en businesskansen.

Dinerbijeenkomsten

In het najaar worden op diverse data regionale dinerbijeenkomsten in Oost-Nederland georganiseerd om de uitdagingen en kansen voor de maakindustrie die nu relevant zijn met elkaar te bespreken. De avond wordt ingeleid door een expert op het gebied van circulair ondernemen: Linda Louwissen, Marien Korthorst of Bas Roelofs. Ook deelt een lokale ondernemer zijn of haar persoonlijke verhaal in de zoektocht naar toekomstbestendig ondernemerschap in een wereld die vraagt om een nieuw perspectief.

De tafelindeling wordt zorgvuldig ingevuld zodat er ruimte is om gezamenlijke ambities en kansen te ontdekken en van elkaar te leren over slim en schoon produceren.

Doelgroep

Ondernemers en directeuren MKB-bedrijven in de maakindustrie in Overijssel en Gelderland.

Data

6 oktober                        Hardenberg – Gastspreker: Wido van den Bosch – Brink Industrial

13 oktober                      Apeldoorn – Gastspreker: Wouter Hooman – Hollander Techniek

3 november                    Almelo  - Gastbedrijf Colpro – gastspreker Annette Schumer -  Uzin Utz 

10 november                  Nijmegen – Gastspreker: Peter Sakko – Solutions on silicon

17 november                  Steenwijk – Gastspreker: Ytsen de Boer - Kornelis caps & closures

24 november                  Doetinchem – Gastspreker: project Matrasverkleiner

Programma

16:45 – 17:15 uur          Ontvangst

17:15 – 18:15 uur          Inleiding door Linda Louwissen, Marien Korthorst of Bas Roelofs

Wat is de huidige actualiteit? Waar liggen de kansen in de waardeketen, waar liggen mogelijkheden voor mij?

Praktijkvoorbeeld – presentatie gastspreker

18:15 – 19:30 uur          Diner en tafeldiscussie

19:30 – 20:00 uur          Recap – next steps

Meer informatie per dinerbijeenkomst volgt, wilt u zich toch al aanmelden voor één van de bijeenkomsten dan kan dat via deze link

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de partners van BOOST Circulair, waaronder Oost NL,  in samenwerking met lokale netwerkpartners.