Oost NL

Deep-tech startup vanuit Twente op zoek naar strategische partners en hooggeschoold personeel

Wereldwijd belanden grote hoeveelheden verkeerd geproduceerde of onverkochte kleding in de verbrandingsoven of op stortplaatsen. Een veel voorkomend probleem bij kledingproductie is dat de informatie over maten en materialen verkeerd wordt gecommuniceerd. Met een slimme oplossing wil Motion Imager deze foutmarge aanzienlijk verkleinen. Oost NL heeft Motion Imager geholpen met het succesvol afronden van de visumprocedure voor startups en het vestigen in het WTC Twente, een geschikte locatie voor ambitieuze bedrijven in de textielindustrie. 

FEATUTER_MoI_OosTNL_PRDec21.png

Motion Imager werkt aan de ontwikkeling van een geavanceerde camera, gebaseerd op AI en fotonica, om zogenaamde 3D-live Digital Twins samen te stellen. Deze Digital Twins zijn replica's van fysieke voorwerpen fabrieken, die helpen bij het detecteren van fouten in vorm en oppervlak. Of, zoals Motion Imager het zelf omschrijft: 'het is ‘smart manufacturing’ met een klik van een camera en een tik op een scherm'.

Ecosysteem van wereldklasse

Motion Imager heeft zich in het WTC in Hengelo gevestigd en is van daaruit op zoek naar meer mankracht, zowel met bedrijfskundige als technologische kennis, om het technology development & release-plan af te maken. “Het ecosysteem op het gebied van innovatie in de kledingindustrie in Twente is van wereldklasse, waardoor we ons product een kwaliteitsboost kunnen geven. We zijn erg blij met de hulp van het WTC in Hengelo, het Expat Center Oost Nederland en Oost NL. Dankzij hun inspanningen hebben we een vliegende start kunnen maken met onze plannen om strategische partners en hoogopgeleide kandidaten te vinden,” zegt Apu Saha, oprichter van Motion Imager.

Oost NL heeft Motion Imager geholpen bij het succesvol afronden van de visumprocedure voor startups. “Als startup facilitator staan we jonge bedrijven van buiten de Europese Unie bij, die zich minstens een jaar in ons land willen vestigen. Met behulp van ons uitgebreide netwerk bieden we startups alle mogelijkheden om te groeien in Oost-Nederland. Motion Imager is een innovatief bedrijf met een missie die ons allemaal raakt: het verminderen van de impact van kledingproductie op het milieu,” zegt Bram Geertsema, projectmanager bij Oost NL.