Oost NL

Chipontwerper Chain-IC vestigt zich in Twente

Chipontwerper Chain-IC, een spin-off van de Universiteit Twente, vestigt zich in het World Trade Center in Hengelo. Chain-IC richt zich met name op analoge en mixed-signal geïntegreerde systemen. Chain-IC werkt samen met klanten in projecten om tot nieuwe innovatieve oplossingen te komen. Het gebruik van deze schakelingen leidt onder meer tot energiezuinigere apparaten. Daarnaast kijkt het bedrijf naar de haalbaarheid van een nieuw type chip voor identificatie doeleinden, een elektronisch equivalent van de QR-code. Chain-IC verwacht in deze vestiging tot het eind van 2021 hun personeelsbestand uit te breiden met tien R&D medewerkers.

CHAIN IC TEAM 1.jpg

Versterking ondernemersklimaat

Oprichter Clemens Mensink startte eerder chipdesign bedrijven in Twente en koos wederom voor deze regio. Dit heeft te maken met de goede samenwerking met de ICD-groep van de Universiteit Twente, waarbij het hoofdonderwerp van hun onderwijs- en onderzoeksprogramma het ontwerp van analoge en mixed-signal geïntegreerde schakelingen is. Prof. Bram Nauta leidt dit programma. Nauta is blij met de vestiging van Chain-IC en de vestiging in Hengelo: "Chain-IC is een verdere versterking van de “Analog Hotspot Twente”, waar nu negen analoge chip ontwerp bedrijven samen met de Universiteit Twente elkaar prachtig aanvullen." Chain-IC groeit snel en heeft diverse vacatures op het gebied van mixed-signal IC design.

Zachte landing in World Trade Center Twente

Oost NL heeft het jonge bedrijf geholpen om zich te vestigen. Mensink: “Het is heel fijn dat er ondersteuning is van mensen die de weg kennen. Oost NL was de verbindende factor, toegankelijk en behulpzaam. We zijn blij met de hulp bij onder meer het verkennen van subsidies, financiering en het in contact brengen met relevante partijen."

Systeemintegratie

De naam Chain-IC komt voort uit het feit dat ze willen samenwerken met partners in hun netwerk om tot de optimale oplossingen te komen. Chain-IC richt zich op analoge en mixed-signal systemen ook voor lage volume producten. Oprichter Clemens Mensink: “In de afgelopen 60 jaar heeft de chip technologie zich sterk ontwikkeld. Het maken van chips is niet meer alleen weggelegd voor grote bedrijven. Chain-IC wil ook IC ontwerpen voor niche markten. Dat betreft meestal producten met een sterk innovatief karakter waar integratie veel toegevoegde waarde kan bieden."