Oost NL

Blockstart biedt trainingsprogramma's op maat voor blockchaintoepassingen

Het Europese project Blockstart helpt mkb-bedrijven hun concurrentiepositie te versterken door het gebruik van blockchain-technologie. Het INTERREG-project biedt gratis een trainingsprogramma ter waarde van maximaal 7,500 euro aan. Speciaal voor mkb-ondernemers die willen onderzoeken of de blockchaintechnologie oplossingen geeft voor hun vraagstukken rondom processen, tracking en tracing en facturering. Voor Health-ondernemers vinden er 29 mei en 3 juni gratis webinars plaats, met meer informatie over het programma en een actuele blik op blockchain ten tijde van corona
blockstart 1

Voor kleinere bedrijven is het vaak een lastige stap om met nieuwe technologieën zoals blockchain aan de slag te gaan. Het Blockstart-project is ontworpen om de drempel voor deze bedrijven te verlagen. Het programma richt zich op bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg, logistiek en agrofood.

Maaike Büchner, projectmanager Food bij Oost NL legt uit wat je met de trainingen kan: "Het trainingsprogramma maakt mkb'ers bewust welke impact blockchaintechnologie kan hebben op hun sector en bedrijf. De trainingen worden op maat gemaakt, waarbij ondernemers kunnen kiezen uit  een breed scala aan opties."

Aantrekkelijk voor Agro-Food-bedrijven

Blockchain kan bijvoorbeeld een aantrekkelijke techniek zijn voor Agro-Food-bedrijven, waar het inzichtelijk maken van leveranciersstromen van belang is voor de voedselveiligheid. "De trainingen richten zich op het ontwikkelen van tools en technieken om bedrijfsprocessen te verbeteren. Met als uiteindelijk doel te testen hoe je een blockchainoplossing kunt implementeren. Al kan het ook zijn dat uit de training blijkt dat andere technieken meer voor de hand liggen", vertelt Büchner.

Trainingsprogramma aanvragen

Er zijn 60 trainingen beschikbaar met een waarde van maximaal 7,500 euro. Wie interesse heeft in het trainingsprogramma kan een aanvraag indienen op de website van Blockstart door middel van een aanvraagformulier. Daar is ook meer te vinden over de voorwaarden van de aanvraag.

Webinars over Blockchain in de gezondheidszorg

Mede vanwege de coronacrisis organiseert Blockstart een aantal webinars die meer vertellen over de mogelijkheden van Bloackchain-technologie en het programma zelf. Op korte termijn staan er twee webinars gepland met een focus op de Health-sector: 

29 mei: The Blockstart Training Programme for Healthcare Manufacturers

Een webinar met een toelichting op het Blockstartprogramma waarbij wordt ingegaan op uitdagingen op het gebied van medicijnveiligheid en de beveiliging van e-healthtoepassingen.

3 juni: Blockchain Use Cases in Healthcare

Een webinar over actuele trends op het gebied van blockchain, de impact van de coronacrisis en welke kansen en mogelijkheden dat mogelijkerwijs biedt voor blockchaintechnologie.

INTERREG-programma

Blockstart is een project binnen het INTERREG-programma Noordwest-Europa. INTERREG -programma Noordwest-Europa valt onder het Europese Cohesiebeleid en wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De provincies Gelderland en Overijssel zijn medefinancier van het project. Blockstart heeft een looptijd van 3,5 jaar en heeft een totaal budget van vijf miljoen euro tot zijn beschikking. Een compleet overzicht van alle (Europese) partners is te vinden op de website van INTERREG North-West Europe.