Oost NL

Bijzondere spelcomputer valt in de smaak

In het Fieldlab Gehandicaptenzorg is de Kinemoto getest: 'Het is verslavend.'

Kinemoto

​Kinemoto is een spelinstallatie met daarop vijftien verschillende spellen voor mensen met een verstandelijke beperking. Kamilla heeft COPD en vertelt over haar ervaring met Kinemoto.

"Toen ik het nog niet had gespeeld, dacht ik: Kinemoto is wel leuk. Goed om mee in beweging te blijven. Maar niet echt wat voor mij. Maar na de test met Kinemoto op mijn woning, wil ik er de hele dag wel op spelen. Ik heb namelijk COPD. Dat is niet goed met medicatie te verhelpen. Dus ik moet veel bewegen. Daarvoor is Kinemoto heel goed. Het is verslavend. Want je wilt de hele tijd bewegen. En het kan binnen, in de woonkamer. Zo kun je altijd bewegen, ook als het buiten regent."

Testresultaten Fieldlab

Kamilla was één van de 48 cliënten die de Kinemoto in het Fieldlab hebben geprobeerd. Begeleiders zagen cliënten opleven bij het gebruik van Kinemoto: 'straalde helemaal en was druk bezig', 'werd actief en ging continu door met bewegen, leuk' en 'heel hard lachen, genoot er zichtbaar van'. Cliënten waren verbaasd of blij om zichzelf in beeld te zien en vonden het spannend. Vooral de spellen met de regenbogen en de bubbels waren favoriet. 

Bekijk alle ervaringen van clienten en begeleiders (pdf)

Fieldlab Gehandicaptenzorg

Het Fieldlab is een samenwerking tussen Siza, Philadelphia en 's Heeren Loo. Het Fieldlab stimuleert en ondersteunt bedrijven om samen met cliënten technologische innovaties te ontwikkelen voor mensen met een verstandelijke beperking en NAH. Kijk voor meer informatie over het Fieldlab op www.fieldlabgehandicaptenzorg.nl 

Voor persoonlijke ervaringen tijdens de test bij Siza, Philadelphia en 's Heeren Loo, mail naar info [at] fieldlabgehandicaptenzorg [dot] nl

Oost NL heeft samen met de provincie Gelderland vier Field Labs Zorginnovatie ontwikkeld. Field Lab Gehandicaptenzorg is hier een van. Meer informatie over de Field Labs:

https://oostnl.nl/nl/embedded-field-labs-voor-zorginnovatie

https://www.healthvalley.nl/embeddedfieldlabs

Foto: still uit de film van Siza.