Oost NL

Benoeming voorzitter RvC Dirk Jan Klein Essink en lid RvC Liesbeth van Tongeren bij Oost NL

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ontwikkelingsmaatschappij Oost- Nederland NV (Oost NL) is Dirk Jan Klein Essink benoemd tot voorzitter Raad van Commissarissen (RvC) en Liesbeth van Tongeren tot lid RvC. Sinds 2017 is Klein Essink lid van de RvC en voorzitter van de audit- en risicocommissie. Klein Essink is de opvolger van Guido van Woerkom, die na twee keer een vierjaarstermijn afscheid neemt van de Raad van Commissarissen.

Rvc bericht.jpg

Wendy de Jong, algemeen directeur Oost NL: “Wij zijn erg blij met de benoemingen van Dirk Jan Klein Essink als voorzitter en Liesbeth van Tongeren als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Dirk Jan Klein Essink maakt al langer deel uit van onze RvC en was tot vorig jaar CFRO van verzekeringsmaatschappij TVM. Hij is een zeer kundig en betrokken commissaris. Liesbeth van Tongeren is een mooie aanvulling binnen de RvC met haar politieke en bestuurlijke ervaring." Van Tongeren was jarenlang Tweede Kamerlid voor GroenLinks en loco-burgemeester van Den Haag. Klein Essink en Van Tongeren vormen samen met Inca van Uuden, Barbara Lemstra en Gerben Edelijn de voltallige RvC van Oost NL. "We bedanken Guido van Woerkom voor zijn waardevolle bijdrage de afgelopen acht jaar, aan de positie die Oost NL heeft in duurzame versterking van de economie van Oost-Nederland," zegt De Jong.

Dirk Jan Klein Essink: ”Oost NL bouwt aan de kracht van Oost-Nederland, door het creëren van een goede voedingsbodem voor innovatieve ondernemers in Gelderland en Overijssel die werken aan duurzame verandering. Ik verheug me erop in mijn nieuwe rol als voorzitter van de RvC een verdere bijdrage te leveren aan de ambities van Oost NL en daarmee aan de maatschappelijke en economische impact van een krachtige regio.”