Header fallback 1

Amerikaanse voedingsleverancier Kalsec vestigt nieuw R&D-centrum in Wageningen

Kalsec, een Amerikaanse leverancier van natuurlijke voedingsingrediënten, opent een R&D-centrum in Wageningen. De beslissing van het bedrijf om zich in de regio te vestigen is onderdeel van hun inzet om bij te dragen aan het aanpakken van wereldwijde maatschappelijke uitdagingen, met name in de verschuiving naar een duurzamer voedselsysteem. Oost NL, in nauwe samenwerking met Wageningen University & Research (WUR) en Wageningen Campus, ondersteunde Kalsec bij het vestigen van hun nieuwe kantoor.

Kalsec Wageningen

Bijdragen aan duurzame voedseloplossingen

"Door ons R&D-centrum in het hart van Food Valley te vestigen, willen we onze positie in de markt versterken en bijdragen aan duurzame voedingsoplossingen met ons portfolio van natuurlijke kleur-, smaak- en sensorische, en conserverende oplossingen voor voedingsingrediënten. We hebben voor Wageningen gekozen vanwege de uitstekende reputatie op het gebied van voeding en het sterke netwerk met onderzoeksinstituten en bedrijven," zegt Julie Heine, President en Chief Commercial Officer van Kalsec. "Oost NL heeft ons waardevolle hulp geboden bij het opzetten van onze activiteiten in Wageningen. Ze hebben ons geïntroduceerd bij relevante partners, waardoor we snel een sterk lokaal netwerk konden ontwikkelen," besluit Heine.

Blij met de komst van Kalsec

Met een fact-finding trip bood Oost NL Kalsec een indruk van de Food Valley. "We zijn erg blij dat Kalsec onze regio heeft gekozen voor hun R&D-centrum. De focus op duurzaam voedsel sluit perfect aan bij onze regionale kracht. We kijken uit naar de vruchtbare samenwerkingen die Kalsec gaat opzetten met de WUR, Food Valley en andere partners uit de voedingsmiddelenindustrie," aldus Francine Hellinga, projectmanager Food bij Oost NL.

Internationaal team van voedingswetenschappers

Kalsec ontwikkelt een internationaal team van voedingswetenschappers om onderzoek en nieuwe productontwikkeling in Wageningen te faciliteren, met de nadruk op sauzen, dressings, specerijen en andere hartige toepassingen. Voor meer informatie over Kalsec's portfolio van oplossingen en haar toewijding aan het ontsluiten van het potentieel van mensen, natuur en wetenschap om de wereld te voeden, bezoek www.kalsec.com.