Oost NL

250 duizend euro voor drie health startups in Gelderland

APELDOORN - Tijdens het Health Valley Event kondigde gedeputeerde Michiel Scheffer een nieuw fonds aan voor innovatieve startups in Life Sciences & Health in Gelderland: het RedMedTech Discovery Fund II. Cardiacbooster, CitiusBio en Binnovate Digital Health zijn de eerste drie startups die een lening ontvangen uit dit fonds. Het fonds is een vervolg op het RedMedTech Discovery Fund I en is beschikbaar gesteld in samenwerking met Health Valley Nederland, Radboudumc, Saxion en Oost NL.

adult-biology-chemical-356040

​Dirkjan Masman, voorzitter van de Stichting RedMedTech Discovery Fund: "Door deze leningen te verstrekken, dragen we bij aan de verdere ontwikkeling van Cardiacbooster, CitiusBio en Binovate Digital Health." De Stichting helpt deze startups een cruciale ontwikkelingsfase richting vervolgfinanciering te overbruggen. De leningen zorgen er daarnaast ook voor dat drie veelbelovende startups hun ontwikkeling in de provincie Gelderland kunnen voortzetten."

Theo Föllings, penningmeester van Stichting RedMedTech Discovery Fund voegt toe: '' De zorgvraag neemt toe en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg staat onder druk. Cardiacbooster, CitiusBio en Binnovate Digital Health dragen allen bij aan de uitdaging om zorg toegankelijk en betaalbaar voor iedereen te houden."

CardiacBooster
CardiacBooster, een spin-off van Radboudumc, heeft als doel de overlevingskansen van patiënten na een hartaanval te doen vergroten en het risico op chronische orgaanschade te beperken. "Het apparaat van CardiacBooster zal cardiologen helpen het hart van de patiënt te ondersteunen in de meest kritieke fase na een hartaanval," zegt Daniël van Dort, CSO van CardiacBooster B.V. en uitvinder van de technologie. De lening van RedMedTech zal de ontwikkeling en preklinische testen van de technologie van het bedrijf helpen versnellen, waardoor we een stap dichter bij de behandeling van patiënten in nood komen," voegt Florian Ludwig, CEO CardiacBooster, toe.

CitiusBio
CitiusBio BV, een medtech bedrijf gevestigd in Nijmegen, heeft de ambitie om een eigen hoog gevoelig point-of-care-platform met eigen diagnostische assays te ontwikkelen. "Met de hoog-sensitief troponine test op ons diagnostische platform kunnen we een hartinfarct beter en sneller detecteren bij de patiënt. Hierdoor kan de behandeling ter plekke beter en sneller worden ingezet.", zegt Chris Rosmalen, " CEO van CitiusBio. "De lening van RedMedTech zal ons helpen om een proof-of-concept van onze eigen hoog-sensitief troponine test te ontwikkelen om belangstelling van potentiële grotere bedrijven en investeerders te wekken," vult Rob Lips, CBO van CitiusBio aan.

Binnovate Digital Health
Rockstart-alumni Binnovate Digital Health, een digital health startup uit Nijmegen, ontwikkelt de Renaltracker, een zelfmanagementplatform voor mensen met chronische nieraandoeningen. Kirby Binayao, CEO van Binnovate Digital Health: "Met RenalTracker kunnen nierpatiënten zelf hun nierziekte managen op een manier die beter past bij hun individuele toestand en voorkeuren. Met de lening van RedMedTech kunnen we samen met ons partnerziekenhuis betere klinische resultaten behalen."

Over de RedMedtech Discovery Fund Foundation II
Startups kunnen een lening aanvragen (maximumbedrag van € 250.000) die gebruikt mag worden om intellectueel eigendom te verwerven, pre-seed activiteiten op te zetten en of een proof-of-conceptstudie te ontwikkelen. Met dit fonds wil de provincie Gelderland kansen creëren voor innovatieve ondernemers in de regio. Meer informatie over het fonds: www.redmedtechventures.nl