Oost NL

14 Oost-Nederlandse bedrijven in KVK Innovatie Top 100

Vandaag presenteerde KVK voor de 16e keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. In de lijst staan 14 bedrijven uit Gelderland en Overijssel, waaronder een aantal bekenden van Oost NL: OneThird, Natulatte, Tinybots, 1Minuut en Gashouders.

Onethird

Een derde van het voedsel dat we jaarlijks produceren belandt niet op het bord van de consument. OneThird kan met haar optische technologie ‘zien’ hoelang groente en fruit houdbaar blijven en zo voedselverspilling voorkomen. Oost NL investeerde in 2021 in het bedrijf.  

Natulatte ontwikkelde plantaardige havermelkpoeder en cacaopoeder voor professionele koffieautomaten, voor een diervrije en duurzame break. Het Hengelose bedrijf nam deel aan het startersprogramma De Startversneller.

Dankzij de robot Tessa van Tinybots kunnen ouderen met dementie langer prettig thuis wonen. Oost NL ondersteunde Tinybots onder andere via het programma De Groeiversneller. Ook 1Minuut en Gashouders maakten gebruik van dit ondersteuningsprogramma voor Gelderse mkb’ers.

Innovatie Top 100 

Volgens de KVK is een vermelding in de top 100 een goed teken: De meeste Top 100-bedrijven die in het verleden in de lijst zijn opgenomen zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever.

Foto: OneThird