Header fallback 1

1 op de 5 bedrijven in KVK Innovatie Top 100 komt uit Oost-Nederland

In oktober presenteerde de KVK voor de 18e keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse mkb heeft gerealiseerd. In de lijst staan dit jaar maar liefst 20 bedrijven uit Gelderland en Overijssel. Waaronder een aantal impactvolle bedrijven die Oost NL vanuit stimuleringsprogramma’s of investeringsfondsen heeft kunnen ondersteunen, zoals Enliven, TONOS Care en Revyve. De winnaar wordt op 30 november bekend gemaakt bij het KVK Innovatie Top 100 Event.

KVK innovatie top 100 Oost-Nederland

Enliven is een startup uit Arnhem die empathie-trainingen biedt via virtual reality (VR) om fysiek en emotioneel geweld in thuissituaties en op de werkplek te voorkomen. De trainingsopties voor werkgevers zijn specifiek gericht op acute bedreigingen voor het welzijn van werknemers; pesten, discriminatie, ongelijkheid en seksuele intimidatie. Oost NL investeerde vanuit het Participatiefonds Oost NL in de onderneming.
 

Tekst gaat verder onder de video

TONOS Care uit Nijmegen ontwikkelde een slimme app die planners in de zorg ondersteunt bij het maken van optimale roosters. Dat gebeurt met behulp van artificial intelligence en mensvriendelijke algoritmes. Het resultaat: minder ziekteverzuim en meer werkplezier bij zorgprofessionals dankzij prettigere diensten en blije cliënten door kortere wachttijden. Via het Business Angels Netwerk van Oost NL kwam de onderneming in aanraking met een investeerder die maatschappelijke impact als doel heeft.

En Revyve – een innovatieve Wageningse foodtech scale-up – gebruikt hun technologie om eiwit- en vezelingrediënten te produceren vanuit biergist, een zijstroom van bierbrouwerijen. Deze ingrediënten hebben een lage CO2-voetafdruk en kunnen dierlijke eiwitten en E-nummers vervangen, door ze te gebruiken in verschillende soorten voedsel, zoals vleesvervangers, pasta, bakkerijproducten, sauzen en snacks. Revyve werkt met een investering van Perspectieffonds Gelderland aan het opschalen van de productie naar meer dan 100 ton per jaar.

De Groeiversneller ondersteunt bij innovatie

Naast bovenstaande bedrijven zijn ook Eplucon, Eskes Cleaning, HRLS Goed Werklicht, NL Foodspecials, NoPalm Ingredients, Photo-Motion, The eNose Company en Thermoware Particle Foam Machinery genomineerd. Verschillende van deze bedrijven maakten gebruik van De Groeiversneller. Dit ondersteuningsprogramma voor Gelderse mkb’ers van de provincie Gelderland helpt ondernemers bij innovatievraagstukken. Oost NL voert het programma uit.

Ook Overijssel staat goed op de kaart in de top 100. Acht bedrijven zijn genomineerd: Dutek Energy Solutions, Go2Sure, Greenclip, Heroyam, Kooiker Zuigtechniek Staphorst, Schmits Chemical Solutions, Shelduck.co en Tragar.

Volgens de KVK is een vermelding in de top 100 een goed teken: De meeste Top 100-bedrijven die in het verleden in de lijst zijn opgenomen zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever.

KVK Innovatie Top 100 Event

Op 30 november wordt tijdens het inspirerende KVK Innovatie Top 100 Event in Utrecht de winnaar van de 18e Top 100 bekendgemaakt. Het Top 100 Event is een evenement waar innovatief ondernemend Nederland samenkomt. Laat je op donderdag 30 november inspireren door de innovatieve oplossingen van andere ondernemers in DeFabrique in Utrecht. Maak kennis met partners die je kunnen helpen met jouw groei-uitdagingen. Meer informatie over het KVK Innovatie Top 100 Event vind je hier.