Radboud brug

Health

Wat kan Oost NL betekenen voor Health ondernemers?

De medische- en zorgsector is volop in beweging. Structurele problemen in de zorg kunnen volgens velen alleen opgelost worden door te innoveren in producten, processen en mensen. Daarnaast is de medische sector één van de grootste groeimarkten van de toekomst: door de sterke vergrijzing en welvaartsgroei zal de markt sterk blijven toenemen.

Op medisch technologiegebied zijn er in Oost-Nederland twee sterke clusters aanwezig; Health Valley, gegroepeerd rond de Radboud Universiteit, het Universitair Medisch Centrum en de St. Maartenskliniek in Nijmegen, en Zorg & Technologie met de Universiteit Twente, het Revalidatiecentrum Roessingh en het Medisch Spectrum Twente in Enschede.

Health Valley

In Health Valley werken wetenschappers, onderzoekers, ondernemers en intermediairs samen aan kennisontwikkeling en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en producten. Het Health Valley-netwerk faciliteert en coördineert vele gezamenlijke projecten en bijeenkomsten. Kijk op www.health-valley.nl voor meer informatie over het netwerk.

Thema's

In Oost-Nederland kiezen we op het gebied van Life Sciences & Health voor de thema’s

  • Personalized Health & Drug Development
  • Medical devices, Robotica, e-Health
  • Zorginnovaties in de waardeketen