Header fallback 1

VIDEO Albuco transformeert van prikbord naar digitale workflow dankzij groeivoucher

Albuco uit Dinxperlo maakt hoogwaardige geïsoleerde panelen, vooral voor de carrosseriewereld, bijvoorbeeld voor de opbouw voor vrachtwagens, trailers en bestelauto’s, maar ook voor campers en verkoopwagens. Onlangs ontving het Achterhoekse bedrijf een groeivoucher van De Groeiversneller, een ondersteuningsprogramma van Oost NL. Deze voucher stelde het bedrijf in staat om te investeren in een webbased systeem waarmee klanten werktekeningen kunnen aanleveren. “Een mooie stap voorwaarts in het groeiproces van ons bedrijf”, aldus eigenaar Marco Halfman, die ons enthousiast vertelde over de ontwikkelingen binnen Albuco.

thumbnail_Albuco_Dinxperlo.jpg

Met een geschiedenis van ruim 45 jaar, waarvan de laatste vier jaar in Dinxperlo, heeft Albuco een indrukwekkend transformatie afgelegd. Marco vertelt dat het bedrijf in de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid, zowel in omzet als in professionalisering. En omdat het personeelsbestand niet fors is toegenomen, is de focus nu verschoven naar een meer gedigitaliseerd proces: van een “ambachtelijke planning op het prikbord” naar een volledig gedigitaliseerde workflow.

De kernactiviteit van Albuco ligt in de carrosseriebouw, waarbij klanten in Nederland, Duitsland en België worden bediend. Het bedrijf produceert panelen zoals zijwanden, daken, kopschotten, vloeren en complete bakken voor transportvoertuigen. Het streven naar verdere automatisering en digitalisering komt voort uit de wens om het werk voor medewerkers te verlichten en zo een gezonde en langdurige werkrelatie te bevorderen.

Groei door lokale samenwerking

Het groeiproces van Albuco wordt ook gekenmerkt door een sterke focus op lokale samenwerking. Hoewel het bedrijf materialen van ver weg moet betrekken, streven ze ernaar om zoveel mogelijk met lokale partners te werken. Het nieuwe pand van Albuco, gebouwd door een lokale aannemer, is een van de eerste gasloze gebouwen in de regio. Dit alles getuigt van toewijding aan duurzaamheid én lokale betrokkenheid. Albuco heeft ook aanzienlijke stappen gezet op het gebied van digitalisering. Door samen te werken met partners zoals Cad2M uit Doetinchem, heeft het bedrijf de werkprocessen kunnen optimaliseren en efficiënter kunnen maken. Marco: “Mijn rol is die van de techneut dus ik had echt de expertise op het gebied van softwareoplossingen van anderen nodig heeft om mijn visie te realiseren.”

Verbindingen in de Achterhoek

Al die ontwikkelingen hebben kunnen plaatsvinden mede dankzij de betrokkenheid van Oost NL. Marco: “Naast de digitaliseringsvoucher die we ontvingen, heeft Oost NL ons voorzien van waardevolle praktische tips en een waardevol netwerk. Het vermogen van Oost NL om verbindingen te leggen, dus ook in de Achterhoek, waardeer ik enorm en heeft Albuco hier in de regio verder gebracht.”

Blijven innoveren

Tot slot benadrukt Marco dat Albuco nog lang niet uitgegroeid is: “Mijn focus ligt op vooruitgang en het benutten van kansen. Hoewel niet al onze initiatieven slagen, maar dat hoort nou eenmaal bij het ondernemerschap, blijven we bij Albuco gedreven om te innoveren en te groeien. Reflectie op het verleden zien we als minder belangrijk dan het grijpen van nieuwe kansen die zich aandienen, om zo onze toekomstige doelen te realiseren. Met de ontvangen Groeivoucher en de vastberadenheid van het team lijkt de toekomst van Albuco veelbelovend te zijn.

Ondernemer in Gelderland? Vraag nu een voucher aan bij De Groeiversneller.

De Groeiversneller wordt gefinancierd door de provincie Gelderland. Oost NL is programmamanager en werkt samen met partners in de regio, zoals RCT Gelderland en BOOST smart industry.