Header fallback 1

VIDEO Achterhoek verwelkomt nieuw duurzaam boektiekhotel

Als je wel eens in de Achterhoek komt, dan is de kans groot dat je camping Sevink Molen kent. Deze prominente onderneming uit Winterswijk-Meddo heeft onlangs een recreatie en toerisme-voucher van De Groeiversneller ontvangen. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal voor eigenaar Lisanne Helder en haar echtgenoot. De voucher biedt Sevink Molen namelijk de mogelijkheid om hun dienstverlening uit te breiden, letterlijk.

SevinkMolen-1.jpg

Lisanne Helder en haar man hebben nabij de camping een woning, met bed & breakfast, aangekocht en bouwen die nu om tot een hotel. De motivatie achter deze uitbreiding ligt in de seizoensgebonden aard van de campingactiviteiten. “Diversificatie van ons portfolio, om zo nieuwe doelgroepen aan te boren, was onze ambitie. En daarom zijn we de mogelijkheden binnen de hotelsector gaan verkennen”, aldus Lisanne.

Marktonderzoek en praktische ondersteuning

De eerste stap was een grondig onderzoek. Daarvoor kon Sevink Molen, dankzij de voucher, de externe expertise van Facet inzetten. “Facet is een gerenommeerd adviesbureau in de vrijetijdssector. Dit bureau voerde voor ons een haalbaarheidsonderzoek uit om enerzijds de potentie van een hotel in Winterswijk te beoordelen en anderzijds te onderzoeken of een hotel aansloot bij onze bedrijfsvoering. Het onderzoek gaf ons waardevolle inzichten en bevestigde de kansen die wij zelf al gespot hadden.”

“Ondanks dat wij relatief nieuw zijn in de vrijetijdssector, want camping Sevink Molen is pas zes jaar actief, voelden we ons gesterkt door de professionele begeleiding vanuit Facet en de ondersteuning vanuit De Groeiversneller. Ook de hotellerie was dus vrij nieuw voor ons, en daarom wilden we echt ondersteuning tijdens de opstartfase. En daar heeft Facet ons goed bij op weg geholpen, bijvoorbeeld met het formuleren van de praktische stappen die we moesten nemen.”

Investeren in elegantie en duurzaamheid

Met de aankoop van het pand, in december 2023, begon Sevink Molen aan een intensief renovatieproces om het pand om te vormen tot een boetiekhotel. Het echtpaar streeft ernaar om met Villa Elise, zoals het nieuwe etablissement zal heten, het luxesegment van de markt aan te spreken, met een focus op toegankelijke elegantie en comfort. De verwachting is dat het hotel de deuren voor het publiek zal openen in de zomer van 2024.

De keuze voor de naam Villa Elise was niet alleen een knipoog naar de elegante uitstraling van het nieuwe hotel, maar ook een eerbetoon aan Elise. "Elise is onze dochter, en de naam Elise vinden we ook wel een chique naam, dus dat past goed bij de uitstraling die wij voor ogen hebben."

"We voelen ons gesterkt door ondersteuning vanuit De Groeiversneller."

Naast een luxe look & feel is ook duurzaamheid van belang voor het echtpaar. “Zo hebben we voor onze accommodatie geïnvesteerd in onder andere de installatie van zonnepanelen, warmtepompen en boilers om zo een duurzame exploitatie te waarborgen.”

Klaar voor de toekomst

“We zijn er klaar voor om een nieuwe mijlpaal te bereiken in onze ondernemingsreis en we hopen deze zomer zoveel mogelijk gasten te mogen verwelkomen in Villa Elise”, zegt Lisanne. De toekomst lijkt veelbelovend voor Sevink Molen en de ambitie om uit te groeien naar een toonaangevende speler in de hospitality-sector in de Achterhoek. Met hun visie en vastberadenheid, en de juiste ondersteuning van externe partijen - zoals De Groeiversneller - lijkt het echtpaar klaar te zijn om hun dromen waar te maken en een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Sevink Molen te schrijven.

Ondernemer in Gelderland? Vraag nu een voucher aan bij De Groeiversneller.

Ondernemers in de sector Recreatie en Toerisme kunnen een voucher aanvragen tot 30 juni 2024.

De provincie Gelderland financiert De Groeiversneller, Oost NL is programmamanager.