Header fallback 1

Digipro finalist REGIOSTARS Awards 2023

Jaarlijks reikt de Europese Commissie de “REGIOSTARS Awards” uit aan door de EU gefinancierde projecten. Dit is een beloning voor innovatieve, inspirerende en uitmuntende EU-projecten die echt een verschil hebben gemaakt in het leven van mensen. Met als doel ook andere regio’s en projecten in heel Europa te inspireren.​ In de editie van 2023 is het project Digipro geselecteerd als finalist.

53255360653_ba6042df91_k.jpg

Van nominatie naar finale

Uit 228 aanmeldingen is Digipro geselecteerd en maakte deel uit van 30 finalisten, waarvan 5 in de categorie 'Een concurrerend en slim Europa'. Een hele mooie prestatie voor dit grenzeloze project. Een panel van vooraanstaande wetenschappers beoordeelde en selecteerde de ingediende aanvragen. De winnende projecten in de zes categorieën en de winnaar van de publieksprijs werden gehuldigd tijdens een ceremonie in Ostrava (Tsjechië) op 16 november 2023.

 “Met deze 30 finalisten zaten we in een selecte groep van excellente Europese projecten. Uiteindelijk heeft in onze categorie het project ‘Edificio Fundación Pasqual Maragall’ uit Spanje gewonnen, dat baanbrekend onderzoek heeft gedaan naar Alzheimer. Graag feliciteer ik alle 30 finalisten, dat zijn toch echt stuk voor stuk winnaars”.

- Erwin Altena, projectleider Digipro

Digitaliseringsimpuls in grensregio

Het INTERREG VA Nederland-Duitsland project Digipro is al meer dan vijf jaar actief op het gebied van de digitale transitie binnen de grensregio. Het verbeterde de digitale capaciteiten en veerkracht van mkb-bedrijven met een grensverleggende aanpak. Meer dan 500 ondernemers, voornamelijk mkb-bedrijven, hebben van het programma geprofiteerd. Er zijn 140 projecten gefinancierd en er zijn 70 baanbrekende innovaties uit het project voortgekomen met Oost NL als leadpartner.

Ondernemers waren vol lof over de eenvoud, flexibiliteit, bottom-up benadering en subsidiemogelijkheden van Digipro, die goed aansloten bij de mkb-behoeften aan beide zijden van de grens. Naast de vele innovaties zijn er permanente samenwerkingsverbanden ontstaan die de samenwerking en het ondernemerschap in de grensregio verder versterken.

Foto: Erwin Altena (projectleider Digipro) ontvangt Regiostars certificaat uit handen van Elisa Ferreira (Europees commissaris voor cohesie en hervormingen).