Header fallback 1

Brits bedrijf Autocraft opent EV-faciliteit in Arnhem

Het Britse Autocraft EV Solutions, onderdeel van Autocraft Solutions Group, vestigt zich in Arnhem. Het bedrijf is een toonaangevende speler als het gaat om het testen en repareren van elektrische voertuigen (EV), terwijl de bredere groep zich richt op het produceren en reviseren van motoren en andere duurzame aandrijfoplossingen voor de wereldwijde automarkt.

Tool board.jpg

In Arnhem zal het bedrijf zich richten op het herstellen van EV-batterijpakketten. Oost NL heeft het bedrijf ondersteund bij de oprichting, in samenwerking met het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Industriepark Kleefse Waard (IPKW), Connectr en de gemeente Arnhem.

De markt voor elektrische voertuigen groeit en zal in de toekomst nog veel verder groeien; 30% van iedere nieuwe auto die in Europa wordt verkocht, heeft momenteel een accupakket aan boord. Autocraft heeft een gepatenteerde testmethode ontwikkeld waarmee batterij-defecten op cellulair niveau kunnen worden gedetecteerd. Dit maakt een gerichte aanpak van EV-reparatie mogelijk, waarbij slecht presterende cellen worden vervangen door gezonde cellen. Dat voorkomt vroegtijdige achteruitgang. Dit proces helpt om de levensduur van batterijen en de bijbehorende milieuvoordelen van EV's te maximaliseren, met slechts een fractie van de ecologische voetafdruk van het produceren van nieuwe componenten of het recyclen van componenten die voortijdig defect zijn geraakt.

Mobiel reparatiecentrum

Als onderdeel van zijn EV-serviceaanbod heeft Autocraft ook het REVIVE™ MOBILE reparatiecentrum ontwikkeld, een mobiele accuservice voor elektrische voertuigen die tot 2.000 accu's per jaar kan testen en te reviseren. Het mobiele reparatiecentrum kan direct worden ingezet op de productielocaties van de klant, waardoor de milieu-impact en logistieke uitdagingen bij het vervoer van grote hoeveelheden EV-accu's over lange afstanden worden weggenomen. Het bedrijf werkt met veel gevestigde automerken, waaronder Volvo, Jaguar Land Rover, Ford en Peugeot.

Tekst gaat verder onder de video.

Mike Hague-Morgan, CEO bij Autocraft: "EV vormen een steeds groter deel van de auto's op onze wegen. Om de waarde van EV echt te ontsluiten, is het op industrieniveau belangrijk om een goed beeld te hebben van de gezondheid van EV-batterijen. Onze tests stellen ons in staat om batterijfouten te detecteren nog voor ze zich voordoen, zodat we gericht kunnen ingrijpen om de batterij van EV's weer optimaal te laten presteren. Deze aanpak is cruciaal voor het maximaliseren van de levensduur van EV's. We bieden een reeks test- en reparatieoplossingen voor EV's om voertuigfabrikanten te helpen op weg naar netto nul uitstoot."

Keuze voor Oost-Nederland

Autocraft breidt zijn aanwezigheid in Europa uit en zag Oost-Nederland als de ideale locatie voor zijn eerste vestiging op het vasteland. Hague-Morgan legt uit: "We hebben gekozen voor Oost-Nederland, en meer specifiek Arnhem, vanwege de kennis die hier aanwezig is op het gebied van elektrificatie, batterij- en laadtechnologie en duurzame energie. Dat geldt zeker voor de bedrijven die zich hier op IPKW hebben gevestigd. De ligging van Arnhem positioneert ons dicht bij waar veel vraag is naar onze diensten, waardoor we een efficiënte EV-test- en reparatieoplossing kunnen bieden voor onze klanten in Europa."

Bernold Kemperink, Teammanager Tech bij Oost NL: "De impact van de keuze van Autocraft om zich in Arnhem te vestigen is groot omdat het een ontbrekende schakel is in de (Oost-)Nederlandse waardeketen op het gebied van elektrisch vervoer. Het vervangen van accucellen is een slimme oplossing om de levensduur van het accupakket in EV-auto's te verlengen,. Zo gaan we zuiniger om met grondstoffen vergroten we het vertrouwen in EV als vervoersmiddel. Het herstellen van een optimale gezondheid van de batterij is cruciaal voor het overwinnen van 'range anxiety'. En dankzij de vooruitgang op dit gebied is een miljoen kilometer op de teller met een elektrische auto niet langer een utopie."