Oost NL

Texperium

Unieke technologie voor recycling en productontwikkeling met herwonnen vezels. Afgedankt textiel hergebruiken als nieuwe hoogwaardige producten in de textielketen. Dat wil Texperium.

Grootschalige proeven

Dit kenniscentrum laat bedrijven, kennisinstellingen en de overheid samenwerken aan het onderzoek naar recycling én hoogwaardig hergebruik van textiel. Texperium geeft een flinke impuls aan de ontwikkeling van unieke technologie voor recycling en productontwikkeling met herwonnen vezels om hoogwaardige producten te maken. Texperium beschikt over alle apparatuur voor proeven op grote schaal.

Kenniscentrum

Deelnemers in de Stichting Texperium participeren in projecten en informeren elkaar actief over ontwikkelingen op het gebied van hergebruik van textiel door middel van symposia, nieuwsbrieven en themabijeenkomsten. Het nieuwe centrum is gevestigd in Haaksbergen, waar textielrecycling al honderd jaar een belangrijke activiteit is.

Samenwerking

Het tot stand komen van Texperium is het resultaat van de samenwerking van Oost NL, Frankenhuis, Luiken Advies, Kennispark Twente, en de hoofdsponsoren, de provincie Overijssel en Regio Twente.