Oost NL

Creatief omgaan met uitdagingen

Werken als Business Developer bij Oost NL is erg afwisselend en uitdagend. Je bent continu bezig om de beste oplossingen te bedenken die aansluiten bij de uitdagingen van de ondernemer. Dit vraagt om een mooie portie creativiteit.

Ons grootste belang is om ondernemers te ondersteunen met kennis, netwerken en financiële middelen bij het realiseren van innovatieve ideeën met een maatschappelijk belang. Dit doen we voor ondernemers uit allerlei verschillende branches, van start-up tot volwassen bedrijf met een miljoenenomzet. Het directe contact met de ondernemers en de mogelijkheid om hen concreet verder te helpen is voor mij een van de dingen die werken bij Oost NL zo ontzettend leuk maakt. Ondernemers hebben te maken met veelal dezelfde uitdagingen, en toch is het voor elke ondernemer net weer even anders.

De goede keuze

Oost NL biedt je mogelijkheden en vrijheid om het werk te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Zelf heb ik de overstap gemaakt vanuit de civiele advieswereld. Twee zeer uiteenlopende branches. De keuze voor Oost NL heeft voor mij heel goed uitgepakt. Bij Oost NL krijg ik de kans om mijn competenties te benutten en om mij verder te ontwikkelen in een organisatie waar ook het politieke speelveld een belangrijke rol speelt.

Interculturele samenwerking

Momenteel houd ik me onder meer bezig met het Europese innovatieprogramma Digipro. Digipro stimuleert de samenwerking tussen mkb-bedrijven uit Nederland en Duitsland, bij het realiseren van innovaties. Hierdoor wordt het voor ondernemers eenvoudiger om de markt in het buurland te kunnen betreden en kennis uit het buurland te benutten. Naast het ondersteunen van ondernemers bij het realiseren van hun ideeën is ook de interculturele samenwerking erg interessant. We werken veel samen met onze Duitse partners en met Duitse ondernemers. Hoewel Duitsland naast de deur ligt, zijn er toch veel culturele verschillen, die voor leuke uitdagingen en nieuwe inzichten zorgen.

Ruimte voor ontwikkeling

Binnen Oost NL is genoeg ruimte voor je eigen ontwikkeling. Bij de vele interessante projecten heb je veel vrijheid om een geschikte rol in te vervullen die jij interessant vindt. Je krijgt veel ruimte om je eigen werkwijze te ontwikkelen en te doen waar je hart ligt in een speelveld tussen politiek, beleid en hands-on samenwerking met ondernemers. Daar hoort natuurlijk ook een flink stuk eigen verantwoordelijkheid bij. Bovendien worden er regelmatig trainingen aangeboden en is ook coaching mogelijk. Oost NL daagt je uit om mee te denken met de ontwikkeling van de organisatie in een steeds veranderen omgeving. Er is altijd ruimte voor goede nieuwe ideeën.

En natuurlijk is er ruimte voor ontspanning met je collega’s. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd met en door collega’s. Van baanwielrennen tot ijszwemmen maar ook de traditionele borrel met bitterballen in de kroeg passeert de revue.