Oost NL

Christel Wieberdink

Vanuit de afdeling International richt ik mij op buitenlandse bedrijven die zich mogelijk willen vestigen in de regio Oost-Nederland. Ik combineer hiermee mijn kennis van Oost-Nederland, waar ik geboren en getogen ben, met mijn internationale ervaring. De sectoren waarin ik mij specialiseer zijn High Tech & Energy.

Met de Technische Universiteit Twente en diverse campussen zoals Cleantech Campus IPKW is Oost-Nederland dé High Tech & Energy hotspot. De regio heeft een sterke geschiedenis in de energiesector en hierdoor zijn veel gevestigde bedrijven actief in slimme energienetwerken, wind- en zonne-energie en waterstof. Innovatie begint met het delen van kennis en expertise en hierdoor is onze regio een ideale vestigingslocatie.

Als inwoner van Zwolle vind ik het daarnaast erg interessant mij in te zetten voor deze economische topregio. Regio Zwolle heeft een unieke positie in Europa en staat bekend als een sociale, circulaire, innovatieve en klimaatbestendige groeiregio.

Oost-Nederland heeft een uitstekend bedrijfsklimaat en veel te bieden voor (internationale)bedrijven. Samen met mijn collega’s van het Invest in Holland netwerk ben ik dan ook actief op zoek naar innovatieve bedrijven die een toevoeging zijn aan de ecosystemen.