Oost NL

Bram ten Bok

De manier waarop we in Nederland onze zorg organiseren is goed, maar kan en moet nog beter. Kan beter; omdat de wetenschap nooit stilstaat en technologische ontwikkelingen zich in rap tempo opvolgen. Moet beter; omdat het toenemend aantal ouderen en chronisch zieken vraagt om een andere organisatie van de zorg. Doorgaan op de oude weg is simpelweg financieel onhoudbaar. Om deze zorgtransitie te bewerkstelligen hebben we alle beschikbare innovatiekracht hard nodig.

"Ik help ondernemers door allereerst naar ze te luisteren. Waar ligt de behoefte?"

Als investment manager actief binnen de zorgsector ben ik daarom constant op zoek naar impactvolle ondernemingen die voorlopen in deze zorgtransitie. Kortom; ondernemingen die zich bezighouden met innovaties die de kwaliteit, betaalbaarheid en/of toegankelijkheid van onze zorg vergroten. Deze ondernemingen help ik met het realiseren van hun uitdagende plannen, middels het verstrekken van zogenaamd risicodragend groeikapitaal vanuit onze verschillende fondsen. Risicodragend, omdat de weg naar de markt zeker geen gemakkelijke is: vergoeding, regelgeving, medische richtlijnen, klinische studies. Er zijn heel wat hoepels waar je als onderneming doorheen moet voordat je product uiteindelijk verkocht kan worden. Uitdagend, omdat het ook ontzettend veel voldoening geeft om samen met de ondernemer dit avontuur aan te gaan.

Ik help ondernemers door allereerst naar ze te luisteren. Waar ligt de behoefte? En wat kan ik doen zodat die ondernemer zich kan richten op waar ‘ie goed in is, namelijk: ondernemen. Transparantie, oprechtheid en humor staan in mijn relaties centraal en daarbij mag het best af en toe een beetje schuren, want: zonder wrijving, geen glans. Oost-Nederland is de regio waar ik ben geboren (Nijverdal), heb gestudeerd (Universiteit Twente) en waar ik graag terugkom voor een goede pot voetbal van ‘oons Twente’.