Oost NL

Trymax Semiconductor

Computers, laptops, mobiele telefoons. Apparaten die niet meer zijn weg te denken uit onze maatschappij. Deze producten worden allemaal aangestuurd door micro-chips. Trymax Semiconductor uit Nijmegen richt zich op het bewerken van micro-chips met behulp van plasmatechnologie, waarbij dunne lagen verwijderd worden van de wafer, een belangrijk onderdeel in de fabricage van chips. “We willen naar een top 3 positie in de markt”, zegt Leo Meijer, directeur van de Trymax Holding.

Het Nijmeegse techbedrijf heeft met de Trymax Semiconductor NEO-series een nieuwe lijn machines ontwikkeld die het verwijderen van lagen op de wafer mogelijk maakt. Dat is niet nieuw, maar de wijze waarop dat gaat zeker wel. “Ons apparaat is volledig digitaal. Alle processen binnen de NEO gaan via de nieuwste communicatietechnieken en dat is wel echt een groot verschil ten opzichte van anderen. Bovendien hebben we de machine zo ontworpen dat je de NEO met minimaal onderhoud in bedrijf kunt houden. Dat is voordelig.” 

Sterke groei

Inmiddels zijn er wereldwijd zo’n dertig NEO-machines operationeel. “We maken nu vijftien tot twintig NEO’s per jaar. Dit aantal is sterk groeiende. Als klein bedrijf een uitdaging, we moeten constant voorfinancieren.” Trymax Semiconductor heeft een financiering ontvangenn uit de MKB Kredietfaciliteit Gelderland (MKG). “We willen uiteindelijk een van de belangrijkste spelers worden en Oost NL helpt hier enorm bij.”